Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Φεβρουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα, 18 Φεβρουαρίου:

το 842, λήγει η Εικονομαχία και η αυτοκράτειρα Θεοδ επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων.

το 1546, πεθαίνει ο ερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, που με τις “95 θέσεις” του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους.

το 1564, πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης Μιχαήλ Άγγελος. Στα δημοφιλέστερα έργα του ανήκουν η Cappella Sistina, το άγαλμα του Δαβίδ και το γλυπτό της «Αποκαθήλωσης» στο .

το 1885, ο Αμερικανός Mark Twain γίνεται ευρύτερα γνωστός μετά τη δημοσίευση του έργου του “Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν”, συνέχεια του βιβλίου “Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ”.

το 1929, ανακοινώνεται στο Χόλιγουντ η θέσπιση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

το 1930, μελετώντας φωτογραφίες που ελήφθησαν τον Ιανουάριο, ο Clyde William Tombaugh ανακαλύπτει τον Πλούτωνα.

το 1952, η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χς μας στο ΑΤΟ, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του Μιχάλη Κύρκου.

το 1954, εγκαινιάζεται στο η πρώτη Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

το 1964, ο εώργιος Παπανδρέου λαμβάνει από τον βασιλιά Παύλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά το θριαμβευτικό 52,87% που συγκέντρωσε η Ένωση Κέντρου στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου.

το 2004, πεθαίνει η Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Δέσπω Διαμαντίδου.

το 2013, πεθαίνει ο Άγγλος συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας Kevin Ayers, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Soft Machine και μία από τις σημαντικότερες μορφές της αγγλικής ψυχεδελικής ροκ σκηνής.

το 2015, ο Προκόπης εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με 233 ψήφους, έναντι 30 του συνταγματολόγου ίκου Αλιβιζάτου. 32 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και 5 απουσίαζαν.

το 2016, σκοτώνεται σε τροχαίο και σε ηλικία 32 ετών ο λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση