Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Ιουλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Ιουλίου

Σαν σήμερα, 17 Ιουλίου:

το 180, στη Νουμιδία της Βόρειας Αφρικής εκτελούνται 12 άνθρωποι λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή Χριστιανισμού σ' εκείνη την περιοχή.

το 1453, τερματίζεται ο Εκατονταετής Πόλεμος για τη διαδοχή στο θρόνο της Γαλλίας, στον οποίο αναμίχθηκε και η Αγγλία, με την ήττα των Βρετανών από τους Γάλλους στη Μάχη του Καστιγιόν.

το 1867, ανοίγει τις πύλες της η πρώτη Οδοντ Σχολή στις , που λειτουργεί στο Χάρβαρντ.

το 1868, το Τόκιο γίνεται πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

το 1912, οι κάτοικοι της Ικαρίας επαναστατούν και εκδιώκουν τις μικρές τουρκικές φρουρές και ανακηρύσσουν την Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας.

το 1918, ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της Ρωσίας, η οικογένειά του και οι υπηρέτες του εκτελούνται από τους Μπολσεβίκους στην Αικατερινούπολη της Ρωσίας.

το 1918, το RMS Carpathia, το πλοίο που διέσωσε τους του Τιτανικού, βυθίζεται ανοικτά της ς από το γερμανικό SM U-55 και πέντε άτομα χάνουν τη ζωή τους.

το 1955, ο Walt Dinsey εγκαινιάζει και ανοίγει τη Disneyland στο Anaheim της , το πρώτο θεματικό στον κόσμο.

το 1959, πεθαίνει η διακεκριμένη Αμερικανή τραγουδίστρια της τζαζ, Billie Holiday.

το 1965, συλλαμβάνονται ο υποδιευθυντής της Κ.Υ.Π. συνταγματάρχης Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο αντισυνταγματάρχης Σισμάνης και οι λοχαγοί Θεοδώρου και Τόμπρας, ως ενεχόμενοι σε δίκτυο υπος τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Μεταξύ άλλων εντοπίζονται δύο κέντρα παρακολούθησης, το ένα από αυτά στο εσωτερικό της Βουλής, καθώς και μαγνητοταινίες με συνδιαλέξεις των αρχηγών κομμάτων, τέως υπουργών και επιτελαρχών.

το 1967, πεθαίνει ο Αμερικανός σαξοφωνίστας και κορυφαίος εκπρόσωπος της τζαζ, John William Coltrane.

το 2012, πεθαίνει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ερμηνευτής κλασσικού τραγουδιού, Γιώργος Μούτσιος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση