Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 Ιανουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 14 Ιανουαρίου:

το 1822, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει το φρούριο του Ακροκόρινθου κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

το 1898, πεθαίνει σε ηλικία 66 ετών ο συγγραφέας, και φωτογράφος Λιούις Κάρολ, που έμεινε γνωστός για το παιδικό μυθιστόρημα, που συνέγραψε με τίτλο “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”.

το 1900, ανεβαίνει στη η όπερα “Τόσκα” του Τζιάκομο Πουτσίνι.

το 1913, οι ελληνικές δυνάμεις συντρίβουν τους Τούρκους στο Μπιζάνι.

το 1915, ο επιτελάρχης και μετέπειτα δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς σε υπόμνημά του προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο με τίτλο «Μικρά Ασία: δυνατότητες ς» προβάλλει ισχυρές επιφυλάξεις σχετικά με ενδεχόμενη εκστρατεία στο μικρασιατικό έδαφος.

το 1951, πεθαίνει ο Ζακυνθινός μυθιστοριογράφος, και συγγραφέας θεατρικών έργων, ρηγόριος Ξενόπουλος.

το 1957, πεθαίνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Humphrey Bogart. Αποτελεί θρύλο του σινεμά λόγω τη συμμετοχής του σε μια σειρά αστυνομικών ταινιών μυστηρίου κατά την χρυσή εποχή του Χόλυγουντ (Το Απολιθωμένο Δάσος, Το Γεράκι της ς, Καζαμπλάνκα, Η βασίλισσα της Αφρικής).

το 1964, αρχίζει η επίσημη παραλαβή της κατασκευαζόμενης από το 1957 κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη.

το 1966, ο Ντέιβιντ Τζόουνς ηχογραφεί το πρώτο τραγούδι του με τον τίτλο «Can't help thinking about me». Την ίδια μέρα αλλάζει το όνομά του σε Ντέιβιντ Μπάουι για να μην συγχέεται με τον Ντέιβιντ Τζόουνς του συγκροτήματος «The Monkees».

το 1973, η συναυλία του Elvis Presley “Aloha from Hawaii” μεταδίδεται ζωντανά μέσω δορυφόρου και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης στην ιστορία της τηλες.

το 2001, μετά από περιπετειώδεις διαβουλεύσεις δύο μηνών η “χρυσή” της ς Τράπεζας και της Alpha Bank τελικά δεν πραγματοποιείται, καθώς στελέχη των δυο πλευρών διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας.

το 2001, πεθαίνει ο σημαντικός ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος.

το 2016, πεθαίνει ο δημοφιλής Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Alan Rickman. Έγινε ευρύτερα γνωστός και αγαπητός στο κινηματογραφόφιλο κοινό μέσω του ρόλου του στη σειρά ταινιών Harry Potter ως Severus Snape και στην ταινία δράσης Die Hard ως ο Χανς Γκρούμπερ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση