Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 14 Δεκεμβρίου

Σν σήμερ, 14 Δεκεμβρίου:

το 1799, πεθαίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, George Washington, ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης.

το 1914, ιδρύεται στην Αθήνα η Ένωση Συντακτών, με πρόεδρο τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη. Το 1947 θα μετονομασθεί σε .

το 1955, η , η Βουλγαρία, η Ιορδανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Καμπότζη, η Κεϋλάνη, το Λάος, η Λιβύη, το Νεπάλ, η , η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Αλία και η γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

το 1972, οι αστοναύτες Eugene Cernan, Harrison Schmitt και Ronald Evans γίνονται οι τελευταίοι άνθρωποι που περπατάνε στη Σελήνη, αφού αυτοί ολοκλήρωσαν την τρίτη και τελευταία εκτός οχήματος δραστηριότητα της ς Απόλλων 17.

το 1976, η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στην Αθήνα τον χουντικό βασανιστή Ευάγγελο Μάλλιο.

το 1989, πεθαίνει ο Ρώσος πυρηνικός φυσικός Αντρέι Ζαχάρωφ, ένας από τους επιστήμονες που δημιούργησσν την πρώτη σοβιετική βόμβα υδρογόνου. Είχε ελληνική καταγωγή από την μητέρα του.

το 1995, πεθαίνει από καρκίνο, σε ηλικία 72 ετών, ο ηθοποιός Βύρων Πάλλης, παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

το 2000, συμβαίνει πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι χρυσοί Ισπανοί παραολυμπιονίκες του μπάσκετ καλούνται να επιστρέψουν τα αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία πνευματική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση