Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Αυγούστου

Σν σήμερ, 12 Αυγούστου:

το 1633, πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης και τραγουδιστής, Τζακόπο Πέρι, που από πολλούς θεωρείται, πως εφηύρε την όπερα.

το 1851, ο Ισαάκ Σίνγκερ κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη ραπτομηχανή.

το 1883, στο ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ πεθαίνει το τελευταίο κουάγκα, ένα σπάνιο υποείδος ζέβρας, που είχε ρίγες μόνο στο μπροστινό μέρος του σώματος του ενώ το πίσω μέρος ήταν εντελώς καφέ.

το 1898, λήγει ο ισπανο-αμερικανικός πόλεμος. Η Ισπανία απελευθερώνει την και παραχωρεί στις ΗΠΑ τα νησιά Πουέρτο Ρίκο, κουάμ και Φιλιππίνες. Με την ίδια συμφωνία, η Χαβάη προσαρτάται στις ΗΠΑ.

το 1908, κυκλοφορεί στους δρόμους του τιτρόιτ το πρώτο αυτοκίνητο της Ford με την ονομασία «Model T». Κοστίζει 900 δολάρια και θεωρείται το πρώτο λαϊκό αυτοκίνητο.

το 1914, η Μεγάλη μπαίνει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.

το 1953, η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί την πρώτη της δοκιμή πραγματικής βόμβας υδρογόνου.

το 1981, κυκλοφορεί ο προσωπικός υπολογιστής της IBM.

το 1982, πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός Henry Fonda. Είναι γνωστός για τις ταινίες: Τα Σταφύλια της Οργής, Η γυναίκα πειρασμός, Η Πόλη του Μίσους, Οι 12 ένορκοι, Κάποτε στη Δύση και Στη Χρυσή Λίμνη, για την οποία βραβεύτηκε με όσκαρ το 1981. Είναι ο της διάσημης ηθοποιού Jane Fonda.

το 1985, η βιώνει τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία όλων των εποχών, όταν ένα μπόινγκ 747 των ιαπωνικών αερογραμμών συντρίβεται στο βουνό Ογκούρα με 520 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

το 1989, αρχίζει το διήμερο ροκ φεστιβάλ στο στάδιο Λένιν της Μόσχας με τη συμμετοχή των Motley Crue, Ozzy Osbourne, Bon Jovi, Skid Row και Scorpions. Είναι η πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση που επιτρέπεται σε συναυλία οι θεατές να είναι όρθιοι.

το 1992, πεθαίνει ο διάσημος Έλληνας μουσικός – κλαρινίστας, Τάσος Χαλκιάς, γόνος ηπειρώτικης οικογένειας μουσικών της λαϊκής ς.

το 1994, το φεστιβάλ Woodstock γιορτάζει την 25η επέτειό του.

το 2004, ξεσπά το σκάνδαλο Κεντέρη – Θάνου, μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι δύο ολυμπιονίκες αρνούνται να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ, πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος με μοτοσικλέτα, το οποίο χαρακτηρίζεται σκηνοθετημένο, και τίθονται εκτός αγώνων.

το 2014, σε ηλικία 89 ετών πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Lauren Bacall, γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την θελκτική της εμφάνιση, και ίνδαλμα της μόδας κατά τη δεκαετία του 1940.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση