Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 Αυγούστου

Σν σήμερ, 11 Αυγούστου:

το 1866, εγκαινιάζεται το πρώτο στάδιο roller skating στον κόσμο στο Newport των ΗΠΑ.

το 1875, διακηρύσσεται στη βουλή η Αρχή της Δεδηλωμένης από τον βασιλιά Γεώργιο Α'. Στο εξής, η εντολή σχηματισμού ς θα ανατίθεται μόνο σε όποιον έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία της βουλής. Ο λόγος του βασιλιά γράφτηκε από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη.

το 1934, ανοίγει η ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ, στο ομώνυμο νησί, που βρίσκεται στον κόλπο του .

το 1990, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταδικάζει τους έξι από τους επτά κατηγορούμε για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού (ένα από τα σκάνδαλα της πρώτης ς ΠΑΣΟΚ), μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Νίκο Αθανασόπουλο.

το 1996, ειρηνική και διαδήλωση Κυπρίων και άλλων Ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών στην Πράσινη Γραμμή βάφτηκε με αίμα, όταν ένοπλοι Τούρκοι αντιδιαδηλωτές και οργανωμένες ομάδες των Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και δολοφωνούν άνανδρα τον 24χρονο Κύπριο Τάσο Ισαάκ. Προσπαθώντας να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο, τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, βρέθηκε και ο ίδιος στο χώμα και δέχτηκε χτυπήματα με πέτρες και ρόπαλα από μεγάλο αριθμό ατόμων μέχρι θανάτου. Η Τουρκία για άλλη φορά κρίθηκε ένοχη από το ευρωπαϊκό και εκδίκασε χρηματική αποζημείωση στην οικογένεια του θύματος.

το 1999, διεξάγεται ο μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων Νότιας και Βόρειας Κορέας. Πρόκειται για την πρώτη των δύο χωρών σε αθλητικό επίπεδο.

το 2004, πεθαίνει σε ηλικία 87 ετών η σημαντική Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Βάσω Μανωλίδου.

το 2014, πεθαίνει ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός, Robin Williams.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση