Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σακούλες σκουπιδιών έβγαλε από το πάρκο ”Νέας Ιωνίας ” ο  αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς
Σακούλες σκουπιδιών έβγαλε από το πάρκο ”Νέας Ιωνίας ” ο  αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς

Σακούλες σκουπιδιών έβγαλε από το πάρκο ”Νέας Ιωνίας ” ο  αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς

Τρεις ημέρες και συνολικά 22 ώρες εθελοντική  δράση αφιέρωσε ώστε να καθαρίσει το  μεγαλύτερο  πάρκο του νομού της Μαγνησίας , μαζεύοντας 52 σακούλες σκουπιδιών( 44 μεγάλες 8 μικρές) .

Παρά ταύτα το πάρκο δεν καθάρισε ολοκληρωτικά και κάνει έκκληση για βοήθεια  και άλλων εθελοντών την ερχόμενη Κυριακή στις 9 το πρωί  προκειμένου  να  απομακρυνθούν και τα υπόλοιπα τελευταία σκουπίδια.

Επίσης θα χρειαστεί και όχημα με καρότσα  για να απομακρυνθούν  βαριά και μεγάλου όγκου αντικείμενα  που δεν έχουν θέση στο πάρκο όπως λάστιχα οχημάτων, καναπέδες, μεταλλικά αντικείμενα,  οικοδομικά μπάζα κ.τ.λ.

Διαπίστωση και καταγγελία

Το πάρκο της Ιωνίας θα λέγαμε έχει χωριστεί από τον Δήμο σε  χώρους καθαριότητας βιτρίνας και σε χώρους  ντροπής .

Από την πλευρά που είναι οι είσοδοι  των:  το Πολιτιστικό κέντρο .Ιωνίας το πάρκινγκ, το κλειστό μπάσκετ,το Πολυμέριο κολυμβητήριο και το τένις είναι καθαρά (η βιτρίνα).

Από πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις  και μέχρι που τελειώνει το πάρκο είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος, με πολλές μόλυνσης για τους κατοίκους και τα παιδιά.

Οι μικροί μεταλλικοί που είναι πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις,εκτός  το ότι  είναι ελάχιστοι ξεπερνούν την μια εβδομάδα για να έρθουν κάποιοι για να τους αδειάσουν  με να υπερχειλίζουν τα σκουπίδια  να πέφτουν κάτω, στην συνέχεια να μαζεύονται αδέσποτα σκυλιά, γάτες και να μεταφέροντα ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια σε όλο το ”πάρκο”.

Σε πολλά σημεία του ”πάρκου” έχουν δημιουργηθεί φωλιές με ποντίκια ακόμα και πρωινές  ώρες  περιφέρονται στα σκουπίδια αλλά και στα κοντινά σπίτια .

Στο χώρο που γίνονται τα μαθήματα οδήγησης που είναι και χώρος στάθμευσης για μεγάλα φορτηγά ,οι δάσκαλοι από τις σχολές οδηγών,οι μαθητευόμενοι,και οδηγοί φορτηγών είναι υπεύθυνοι για την βρωμιά των σκουπιδιών  που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι καφέδες,νερά,αναψυκτικά,συσκευασίες έτοιμου φαγητού και πολλά άλλα είναι πεταμένα πίσω από τα παγκάκια και στα πεζοδρόμια ενώ υπάρχουν πολύ κοντά οι .

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την αδιαφορία τους (και έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας θα λέγαμε)  διότι οι φωτογραφίες τους διαψεύδουν.

Στο έδαφος δεν υπάρχει καθόλου πράσινο διότι εδώ και πολύ καιρό  δεν ποτίζεται τίποτα και το χορτάρι έχει καεί.

Ο ελλιπής το βράδυ έχει κάνει το ”πάρκο” προσβάσιμο σε κακοποιά στοιχεία αλλά και άτομα που είναι  χρήστες ναρκωτικών .

Επειδή  υπάρχει  αδιαφορία εδώ και πολλά χρόνια ήδη  έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες για συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας  στον Δήμο.

Η περιοχή της . Ιωνίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.

Οι περίοικοι ζητούν:

  • Καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα όλου του χώρου και εθελοντές αν ζητηθεί
  • να μπει πράσινο και να ποτίζεται τακτικά
  • το βράδυ
  • παιδική και γήπεδο μπάσκετ-
  • περισσότερες αστυνομικές περιπολίες της βραδυνές ώρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση