Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σ’ ένα μήνα η απόφαση για την αναστολή έκπτωσης της εταιρίας ΕΝΙΠΕΑΣ
Σ’ ένα μήνα η απόφαση για την αναστολή έκπτωσης της εταιρίας ΕΝΙΠΕΑΣ

Σ’ ένα μήνα η απόφαση για την αναστολή έκπτωσης της εταιρίας ΕΝΙΠΕΑΣ

Σε περίπου έν μήν θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Αναστολών του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας η απόφαση για την αίτηση αναστολής της έκπτωσης που κατέθεσε η εργοληπτική εταιρεία ΕΙΠΕΑΣ, κατά της απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ, για το αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη έα Ιωνία.

Η υπόθεση συζητήθηκε χθες στο , ενώ η εκδίκαση της ένστασης έρχεται λίγες μόνο ημέρες έπειτα από την επίσημη απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ στις 29 Ιουνίου για την οριστικο της έκπτωσης της εταιρίας, μετά από το σταμάτημα του υ (στις 5 Νοεμβρίου 2018) με την ΕΝΙΠΕΑΣ να κρίνεται έκπτωτη στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ ήδη έχει λάβει απόφαση να αναζητήσει νέο ανάδοχο, αρχικά μεταξύ των δύο άλλων εταιρειών που είχαν καταθέσει προσφορά, ενώ η εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ συνεχίζει να διεκδικεί την αναστολή της έκπτωσης. Και αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ προτίθεται να διεκδικήσει και τις 240.000 ευρώ περίπου που έλαβε η εταιρεία ως προκαταβολή για το έργο των 13,3 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την ΕΝΙΠΕΑΣ έκρινε έκπτωτη και το αυτοτελές τμήμα νομικής υποστήριξης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς, όπως αναφέρεται στην διαπιστωτική του έκθεση «το ποσοστό υλος του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης είναι πολύ μικρό, μόλις 6% έπειτα από 12 μήνες, που αντιστοιχούν στο 30% του συμβατικού χρονοδιαγράμματος εργασιών, με σημαντική υπαιτιότητα της αναδόχου, η οποία παρέκλινε συνεχώς από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τις συμβατικές της υποχρεώσεις». Επιπλέον η ανάδοχος «δεν έχει καλύψει το ποσό της ληφθείσας προκαταβολής 240.000 ευρώ για το οποίο δεν προσκόμισε στην υπηρεσία καμία ενημέρωση και συνεπώς δεν υφίσταται και ουδέποτε υπήρξε οικονομική ζημία της αναδόχου», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο είχε απορρίψει επίσης ένσταση της αναδόχου εταιρείας τονίζοντας ότι «υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, με υπαιτιότητα της αναδόχου, η οποία μετά την επίδοση προς αυτή της Ειδικής Πρόσκλησης δεν προέβη σε καμία ενέργεια επιτάχυνσης του ρυθμού των εργασιών και από την όλη συμπεριφορά της δεν προκύπτει καταφανής βελτίωση στην εξέλιξη της εκτέλεσης του έργου, αφού δεν έχει εκτελέσει και παραδώσει σε λειτουργική χρήση κανένα του δικτύου ύδρευσης ενώ και μετά την κήρυξη της έκπτωσης η ανάδοχος εξακολουθεί να παραμελεί τις υποχρεώσεις της».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση