Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της
Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της

Ιωάννα Μάνδρου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, μετά την πολύωρη απολογία της για όσα της καταλογίζονται στη δικογραφία για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η απόφαση προφυλάκισής της υπήρξε ομόφωνη, με την ανακρίτρια να προτείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης και να συμφωνεί μαζί της ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Ψυχρή και αμετανόητη μέχρι το τέλος παρέμεινε κατά την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δράστιδα του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε ως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη γι' αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας -σύμφωνα με πληροφορίες- γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, διότι το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο.

Παράλληλα για τις ερωτήσεις, αν υπήρχε κάμερα στον θάλαμο, απάντησε, ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.

«Είμαι χαροκαμένη »

Επίσης για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά το θάνατο του παιδιού της, έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη , ενώ για τη φράση της «το μεγάλο επεισόδιο τώρα θα το κάνει» που είπε για την εννιάχρονη όπως καταθέτουν οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί.

Κατά πληροφορίες μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της χωρίς ωστόσο να πει κάτι ποινικά αξιόλογο σε βάρος του.

Επίσης αναφερόμενη στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι για τον θάνατο της Μαλένας είχε κάνει μήνυση, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, που κράτησε πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου, απάντησε αρνητικά.

Ο ισχυρισμός της για λάθος των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δεμένο, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδάκι.

Αποδοκιμασίες σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έγινε το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια την αποδοκίμασαν και ορισμένοι κινήθηκαν σε βάρος της με απειλητικές διαθέσεις.

Το βαρύ κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της εννιάχρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, η οποία δόθηκε στο παιδάκι από την ίδια την μητέρα του.

Πώς θα κινηθούν οι για Μαλένα και Ίριδα

Και ενώ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έκλεισε την πρώτη φάση των ερευνών, η της Αθήνας ανέλαβε ήδη από τις για τη διαλεύκανση των θανάτων και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η έρευνα ήδη ανατέθηκε από την προϊσταμένη της ς Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου σε δύο εισαγγελείς, Αντώνη Ελευθεριάνο και Αποστόλη Ανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες θα επισπευσθούν, προκειμένου το ταχύτερο να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Πάντως προς το παρόν, οι εκτιμήσεις εισαγγελικών πηγών αναφέρουν ότι στις έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά οι αρχές δεν πάνε στα τυφλά και ήδη έχουν αποκλειστεί για τον θάνατό τους γενετικοί παράγοντες και παθολογικά αίτια.

Επίσης οι έρευνες της Εισαγγελίας στρέφονται ήδη και σε πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν είχαν εμπλοκή με τη μορφή, ότι είτε γνώριζαν και δεν μίλησαν είτε, ειδικά για τον πατέρα, είχε υποψίες και δεν άσκησε, ως όφειλε, την γονική του φροντίδα για να προασπίσει τη ζωή των παιδιών του.

Διοικητής Παίδων: Οι γιατροί ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία “κεταμίνη”, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.

Η δήλωση της διοίκησης του νοσοκομείου έρχεται ως απάντηση στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία στο υπόμνημα της σήμερα υποστήριξε ότι η ουσία κεταμίνη που δόθηκε στην εννιάχρονη από ιατρικό λάθος, προκάλεσε τον θάνατό της.

Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμίνης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία της υπόθεσης, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πως γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.

Πώς θα κινηθούν οι έρευνες για Μαλένα και Ίριδα – Η διαφορά των δύο περιπτώσεων

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών και δικαστικών αρχών μπαίνουν και επίσημα οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας των δύο αδερφών της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ήδη, η Εισαγγελία της Πάτρας διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στην Αθήνα για να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα και οι δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να ζητήσουν συγκεκριμένες ενέργειες από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ.

Η διαφορά των δύο περιπτώσεων

Ωστόσο, οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ τους και έτσι η έρευνα θα κινηθεί σε διαφορετικά επίπεδα. Θεωρείται βέβαιο ότι τόσο η αδερφή όσο και ο σύζυγος της κατηγορουμένης θα καταθέσουν αλλά όχι άμεσα. Σημειώνεται ότι η Ίριδα δεν πέθανε σε νοσοκομείο.

Στην περίπτωση της Μαλένας η έρευνα θα ξεκινήσει από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών.Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί θα ξαναμελετήσουν τους ιατρικούς φακέλους, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, θα ζητήσουν από τον ιατροδικαστή, που έκανε τις πρώτες εκθέσεις να δει και πάλι τα αποτελέσματα, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει με δηλητηρίαση 9χρονης. Μάλιστα, εάν χρειαστεί θα ζητήσουν και δεύτερη γνώμη ιατροδικαστή.

«Στόχος μας να υπάρχει ορθό και χωρίς αμφισβήτηση αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει η αλήθεια. Θα επανεξεταστούν τα πάντα, θα συμπληρώσουμε τα όποια καινούργια στοιχεία και εάν υπάρχει διαφοροποίηση θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι», σημείωναν αστυνομικές .

Ερώτημα η προμήθεια της κεταμίνης

Ακόμη, ερώτημα παραμένει ο τρόπος προμήθειας της κεταμίνης από την κατηγορουμένη αν και η απάντησή του δεν κρίνεται καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης. Αστυνομικές διαψεύδουν δε ότι βρίσκονται σε αναζήτηση τοξικοεξαρτημένου ανθρώπου από την Πάτρα που έχει συγγένεια με την κατηγορούμενη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες οι οποίοι καθημερινά τηλεφωνούν στην αστυνομία αναφέροντας περιστατικά χωρίς όμως κανείς να έχει δώσει για την ώρα κάποιο σημαντικό στοιχείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση