Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητούν κομμάτια στο παζλ «Μαλένα – Ιριδα»
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητούν κομμάτια στο παζλ «Μαλένα – Ιριδα»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητούν κομμάτια στο παζλ «Μαλένα – Ιριδα»

Γιάννης Σουλιώτης

Στοιχεία ικανά να συνδέσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας, αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, μετά την εις βάρος της δίωξη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, στα τέλη Ιανουαρίου.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών και πλέον θα συνεχιστεί υπό την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών της Αθήνας, που διέταξαν νέα προκαταρκτική με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η Μαλένα, 3,5 ετών, κατέληξε τον Μάρτιο του 2019 έπειτα από νοσηλεία στην παιδοογκολογική πτέρυγα «Ελπίδα» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως προκύπτει από κατάθεση της ίδιας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Γ΄ Α.Τ. Πατρών, η Μαλένα εισήχθη στο Παίδων αρχικά την 30ή Μαρτίου 2019 και έπειτα από ολιγοήμερο εξιτήριο στις 5 Απριλίου έχοντας διαγνωστεί με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε 8 ημέρες αργότερα, στις 13 Απριλίου, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και επήλθε συνεπεία ανακοπής καρδιάς.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της, που σημειωτέον ήταν πανομοιότυπες με αυτές που έγιναν 2,5 χρόνια αργότερα στην αδελφή της, Τζωρτζίνα, ήταν «καθαρές». Οι ιστολογικές εξετάσεις αντιστοίχως εντόπισαν «κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», καθώς και «έντονη πνευμονική συμφόρηση», ευρήματα που, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές ενημέρωσης, παραπέμπουν σε θάνατο από ασφυξία. Στο πόρισμά της, πάντως, η αρμόδια ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα απέδωσε τον θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν εδώ και μερικές εβδομάδες παραλάβει τον ιατρικό και ιατροδικαστικό φάκελο της Μαλένας και, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από τους θεράποντες ιατρούς και νοσηλευτές στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπως επίσης και τους ιατροδικαστές. Επιπλέον, την αναψηλάφηση της υπόθεσης έχει αναλάβει και ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, το πόρισμα του οποίου αναμένεται να κατατεθεί άμεσα.

Η μόλις 6 μηνών Ίριδα κατέληξε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Και αυτός ο θάνατος θεωρήθηκε αιφνίδιος και επομένως το βρέφος υπεβλήθη σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Οι πρώτες βγήκαν καθαρές, ενώ ο παθολογοανατόμος εντόπισε «εξαγγειώσεις ερυθρών κυττάρων (αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας)». Ευρήματα που, όπως και στην περίπτωση της Μαλένας, είναι συμβατά με θάνατο από ασφυξία. Ο θάνατος του βρέφους πάντως επήλθε ενώ στο σπίτι της οικογένειας βρίσκονταν μόνο η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της, Δήμητρα, καθώς λίγα 24ωρα νωρίτερα ο σύζυγος και πατέρας Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει προκειμένου να εκκινήσει διαδικασίες διαζυγίου. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις η 33χρονη αλλά και η αδελφή της.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πατρών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον θάνατο της «σπιτονοικοκυράς», της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος όπου έμενε η οικογένεια. Η εισαγγελία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας προκειμένου να ανασυρθεί από τον τάφο της ένα τάμπλετ που περιέργως η μητέρα της ζήτησε να ταφεί μαζί της.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιατί συμφέρει η αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2023 #αίτησησυνταξιοδότησης - https://t.co/cgnvUZdiEI -

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

"Αλιεύοντας" την είδηση