Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ρύθμιση δανείων από τον ΟΕΚ
Ρύθμιση δανείων από τον ΟΕΚ

Ρύθμιση δανείων από τον ΟΕΚ

έ προσπάθει ς των δανείων που έχουν χορηγηθεί από τον ΟΕΚ προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Εργασίας Ανδρέας εφελούδης, ο οποίος έχει παραμείνει στη θέση του και μάλιστα αναμένεται να αναλάβει και τις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης (μετά την αποχώρηση του Γ. Ρωμανιά).

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία του υπουργείου, μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, με βάση το επιτροπής που λειτούργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, θα καθοριστεί νέα χρεούμενη αξία των παραχωρημένων από τον πρώην ΟΕΚ κατοικιών στο Ολυμπιακό Χωριό, που δε θα ξεπερνάει τα 500 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μετά τον οριστικό καθορισμό της τιμής θα συνταχθούν και θα εκδοθούν άμεσα τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών προς τους δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι το Ολυμπιακό Χωριό είναι ο μεγαλύτερος οικισμός με 2.292 κατοικίες, όπου διαμένουν περίπου 10.000 κάτοικοι.

Για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τον Οργανισμό σε πάνω από 85.000 δικαιούχους εργαζομένους με κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ (νυν ) αποφασίστηκε να δρομολογηθούν διαδικασίες ρυθμίσεων, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης, σχεδιάζεται η παραχώρηση (με όλες τς νόμιμες διαδικασίες) των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για συντήρηση και χρήση, με την υποχρέωση χρήσης τους κατά προτεραιότητα από τους κατοίκους του οικισμού.

Βάσει του σχεδιασμού, τα 29 μικροκαταστήματα που κατασκευάστηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό και παρέμειναν ανεκμετάλλευτα, μέσω διαγωνισμών, θα παραχωρηθούν υπό μορφήν επιδότησης, στους κατοίκους του οικισμού.

Παράλληλα, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσης των οριστικών παραχωρητηρίων των δικαιούχων 14.000 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ ώστε να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας των δικαιούχων οικιστών και να αποκτήσουν πλέον τον πολυπόθητο οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας.

Μάλιστα, για τη χρεούμενη αξία των κατοικιών που τα τελευταία χρόνια καθορίστηκε σε 1.000 και 1.100 το τετραγωνικό μέτρο, αποφασίστηκε να γίνει επαν από ειδική επιτροπή.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση