Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια το ελληνικό χρέος»
Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια το ελληνικό χρέος»

Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια το ελληνικό χρέος»

Το είναι βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Στήριξης ESM , ο οποίος μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για του ελληνικού χρέους και ούτε το ΔΝΤ το προτείνει άλλωστε.

Τέσσερις από τις πέντε χώρε σε είναι «success stories» είπε ο κ. Ρέγκλινγκ και συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση». «Θα αποτελέσει επίσης “success story”, μόνο αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Μάλιστα, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν έμμεσο ρίσκο για το νέο δάνειο προς την .

Πριν τον Ιανουάριο η Ελλάδα ήταν «πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις» και κινείτο σε θετική κατεύθυνση καθώς η ανταγωνιστικότητα είχε βελτιωθεί πάλι, περισσότεροι άνθρωποι έβρισαν δουλειά η χώρα είχε επιστρέψει στις αγορές και είχε σκαρφαλώσει στην της παγκόσμιας Τράπεζας που ταξινομούσε την ευκολία για να κάνει δουλειές σε μία χώρα. «Αυτό σταμάτησε απότομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι πιθανότατα αρκετά οδυνηρές για τις χώρες σε , όμως, τόνισε πως σε αντάλλαγμα, αυτές οι χώρες έλαβαν «πραγματική αλληλεγγύη» από τους εταίρους τους στην Ευρωζώνη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση