Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Στάχτη” διπλοκατοικία από πυρκαγιά στη ΜΕΤΚΑ Νέας Ιωνίας
“Στάχτη” διπλοκατοικία από πυρκαγιά στη ΜΕΤΚΑ Νέας Ιωνίας

“Στάχτη” διπλοκατοικία από πυρκαγιά στη ΜΕΤΚΑ Νέας Ιωνίας

“Στάχτη” έγινε διπλοκατοικία  στη ΜΕΤΚΑ Νέας Ιωνίας από που ξέσπασε από την καμινάδα τζακιού, σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στην περιοχή πίσω από το Βασδέκειο Αθλητικό Κέντρο, στη Ν. Ιωνία, ενώ μια γυναίκα , στην προσπάθειά της στην κατάσβεση τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο . Οι πυροσβέστες, μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν η φωτιά να μην επεκταθεί σε διπλανά , ενώ το ζευγάρι μεσηλίκων  πρόλαβε και βγήκε έγκαιρα.

Η δέχθηκε κλήση στις  7.15 σήμερα το απόγευμα  , για φωτιά που ξέσπασε σε διπλοκατοικία στη Ν. Ιωνία, πιθανόν από καμινάδα τζακιού και επεκτάθηκε στη σκεπή και στο ξύλινο χαγιάτι.

Λόγω της επένδυσης ξύλου, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και άρχισε να καίει τη σκεπή και το εσωτερικό του σπιτιού.

Στο σημείο πήγαν 10 με 23 πυροσβέστες , αλά ήταν ήδη αργά και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν η σκεπή κάηκε και υποχώρησε μέσα στο σπίτι, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Η κατάσβεση συνεχίζεται μέχρι και μετά τις 9.00 τη νύχτα, προκειμένου να σβήσουν όλες οι εστίες και να μην υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

 

Το μισό σπίτι κάηκε 

Εν τω μεταξύ, με νεότερα στοιχεία, το «μισό» σπίτι κάηκε , ενώ οι πυροσβέστες, μετά από μεγάλη προσπάθεια,  κατάφεραν η φωτιά να μην επεκταθεί σε διπλανά και στο ισόγειο του σπιτιού.

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών, ευτυχώς, πρόλαβε και βγήκε έγκαιρα, ενώ μια γυναίκα της ς στην προσπάθειά της για κατάσβεση τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις.

Επειδή το σπίτι ήταν κολλητό με άλλα δύο, οι πυροσβέστες έδωσαν έμφαση και κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά σε γειτονικά σπίτια, ενώ ζήτησαν την απομάκρυνση των περιοίκων για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και κατασβέστηκε στις 9.30 τη νύχτα, ενώ η αποκάθαρση του χώρου συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα.

Τα αίτια της ς διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση