Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Πυρά” Μπέου κατά Τράπεζας Πειραιώς και μερίδας δικαστών
“Πυρά” Μπέου κατά Τράπεζας Πειραιώς και μερίδας δικαστών

“Πυρά” Μπέου κατά Τράπεζας Πειραιώς και μερίδας δικαστών

Σφοδρή επίθεση στη Τράπεζα Πειραιώς και στην ΕΡΓΗΛ, για την απόδοση 1.4 εκ ευρώ από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ προς την εταιρία από την τράπεζα, εξαπέλυσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Προανήγγειλε ότι στις 24 Αυγούστου η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε  εκκαθάριση και στις 27 το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: “Εκεί θα αποφασιστεί αν θα μπούμε σε εκκαθάριση για να σώσουμε εταιρεία από τα δόντια των νταβατζήδων. Εμείς έχουμε λύση γι αυτό το θέμα και θα τη φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο”.

Έστρεψε τα πυρά του και κατά της δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για επίορκους δικαστές που δεν μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος, παρά το γεγονός ότι εγείρεται θέμα δημόσιου συμφέροντος

“Το ένα σκέλος δικαστών που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, και απλά τηρούν νόμο χωρίς να μπαίνουν στην ουσία. Πόλη κινδυνεύει να μείνει ο κόσμος χωρίς νερό και να μην λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός. Αν αυτό δεν είναι ουσία και δημόσια υγεία, τότε τι είναι; Μία τράπεζα, όπως η Πειραιώς άνοιξε κατά την άποψή μας παράνομα τους λογαριασμούς και έδωσε χρήματα σε μια εταιρεία σκάνδαλο που χειρίστηκε το γράμμα του νόμου και εκμεταλλεύτηκε πολλά κενά και παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων να λεηλατήσει τα ταμεία. Δεν έπρεπε να το κάνει”.

Ο Δήμαρχος προανήγγειλε το κλείσιμο όλων των λογαριασμών με τη Πειραιώς, την οποία τη χαρακτήρισε τη πιο διαπλεκόμενη τράπεζα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι έγιναν ποινικά αδικήματα από την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΡΓΗΛ, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, ανταποδοτικά τέλη και μισθοδοσία να πειραχτούν. Ο δήμαρχος διερωτήθηκε αν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης δεν είναι ανταποδοτικά, τότε τι είναι και δήλωσε ότι λυπάται για τους δικαστές που χειρίστηκαν τις υποθέσεις και δεν ξεκαθάρισαν ότι αυτά δεν μπορούν να πειραχτούν γιατί είναι ανταποδοτικά και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αναφερόμενος στο ιστορικό του θέματος είπε ότι έχει ξεκινήσει αγώνας από 2014 μέχρι σήμερα απέναντι σε εξωθεσμικά συμφέροντα και η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αποτρέψει την εισβολή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και των πολιτών. «Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε κρατώντας ψηλά τη σημαία στην διαπλοκή. Οι νομικοί σύμβουλοι της Επιχείρησης ξεκίνησαν αγωγές και μηνύσεις κατά ΕΡΓΗΛ και τράπεζας Πειραιώς και στο τέλος η σημερινή δημοτική αρχή για λογαριασμό των πολιτών θα βγει κερδισμένη», τόνισε.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι στο Ελληνικό κράτος ο Δήμος είναι σε δυσμενή θέση, απέναντι στους ιδιώτες «καθώς ο Ιδιώτης μπορεί να δώσει δώρα σε άγνωστο τόπο και χρόνο… για να κερδίσει κάτι. Σε αυτή την περίπτωση μειονεκτεί ο δήμος και το δημόσιο. Έχουμε πετύχει να πάρουν αναστολή μέχρι να τελεσιδικήσουν τα ασφαλιστικά…. το δώρο σε άγνωστο πρόσωπο είναι υπαρκτό με την Πειραιώς, γι αυτό την χαρακτήρισα τράπεζα διαπλοκής»….

Εκτίμησε ότι σε ανάλογες κινήσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και οι άλλες τράπεζες και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γενικώς, αλλά και πολλές ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού υγείας Κ. Γαβρόγλου στο Βόλο, ο δήμαρχος είπε ότι προσωπικά απέχει από το 2014 από συναντήσεις με πολιτικούς απατεώνες, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

«Εμένα η δύναμή μου είναι ο Ελληνικός λαός και η επιβράβευση από τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες. Οι εξελίξεις και όλα αυτά που συνέβησαν το λιγότερο που μπορώ να τους αποκαλέσω είναι πολιτικοί απατεώνες. Και αν μικρό ποσοστό τους αδικών, ζητώ συγνώμη. Νομοθετούν για ιδιωτικά συμφέροντα και όχι για την πατρίδα μας. Δε μπορεί να μας προσφέρουν τίποτε, μόνο αέρα και τώρα τελευταία πολύ αέρα έχει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι δεν πήρε χρίσμα και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση του Βολιώτικου λαού, που αν κρίνει ότι ο τρόπος λειτουργίας και το έργο είναι ικανοποιητικό θα τον εμπιστευτούν ξανά, ενώ αν δεν είναι ευχαριστημένοι, οι ίδιοι θα πάνε στο σπίτι τους με ψηλά το κεφάλι.

Ανακοίνωση της Πειραιώς

Σε απάντησή της σε όσα της καταλόγισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, αναφορικά με την απόδοση ποσού 1,4 εκ. ευρώ στην ΕΡΓΗΛ, από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, η τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και με βάση δικαστικές αποφάσεις και προειδοποιεί ότι θα ” ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για προστασία των εννόμων δικαιωμάτων της από παράνομες και απρόκλητες προσβολές”.

Χαρακτηριστικά η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει: “με αφορμή ανακοίνωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ (Δ.Ε.Υ.ΑΜ.Β.) στις 7.8.2018 και προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνει τα εξής:

Με βάση την υπ’αριθ. 501/2011 απόφαση του Εφετείου Λάρισας, η ΔΕΥΑΜΒ υποχρεώθηκε να πληρώσει το συνολικό ποσό των 9.209.822,94 ευρώ, όπως αυτό διαμορφώθηκε πλέον ΦΠΑ, τόκων, εξόδων κ.λ.π, στην εταιρεία «ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ).

Στις 23.4.2018, σε εκτέλεση της παραπάνω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ επέβαλε κατάσχεση επί των καταθέσεων της ΔΕΥΑΜΒ στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, η Τράπεζα Πειραιώς ως τρίτη, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Δικαστήριο σχετικά με την ύπαρξη διαθέσιμων καταθετικών υπολοίπων του προσώπου σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε η κατάσχεση, πράγμα το οποίο η Τράπεζα έπραξε εμπρόθεσμα στις 2.5.2018. Ο νόμος επιπλέον προβλέπει ότι η Τράπεζα υποχρεούται να αποδώσει στον κατασχόντα, δηλαδή στην ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ εν προκειμένω, τα διαθέσιμα καταθετικά υπόλοιπα που αναφέρονται στην παραπάνω δήλωσή της, καθώς και όλα τα μελλοντικά καταθετικά υπόλοιπα μέχρις ότου συμπληρωθεί το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση. Εάν δεν το πράξει, τότε εκείνος που επέβαλε την κατάσχεση (εδώ η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ) αποκτά ευθεία αξίωση εναντίον της Τράπεζας για είσπραξη από την Τράπεζα του ποσού οφειλής του τρίτου καταθέτη-οφειλέτη (εδώ της ΔΕΥΑΜΒ).

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει ασκήσει ανακοπή εναντίον της παραπάνω κατάσχεσης, η οποία εκκρεμεί για εκδίκαση στα δικαστήρια, αλλά η άσκηση ανακοπής δεν συνεπάγεται και αναστολή της διαδικασίας εκτέλεσης. Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, με αίτηση η οποία ομοίως εκκρεμεί, και στο πλαίσιο αυτής της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων (αριθ. κατάθεσης ΓΑΚ 72647 και ΕΑΚ 7944/2018) ζήτησε και άμεση προστασία μέσω προσωρινής διαταγής του Δικαστηρίου για αναστολή της εκτέλεσης. Το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΔΕΥΑΜΒ για αναστολή της εκτέλεσης ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το Δικαστήριο.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας και έγερση σχετικής απαίτησης από την ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, σε εκπλήρωση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από το νόμο, προχώρησε νομότυπα στην απόδοση των κατασχεθέντων ποσών καθώς δεν υπήρχε οποιοσδήποτε νόμιμος λόγος να αρνηθεί ή να παρεμποδίσει την απόδοση αυτή και εάν το έπραττε θα κινδύνευε να επιβαρυνθεί η ίδια με την ξένη οφειλή (δηλαδή την οφειλή της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ).

Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι η απόδοση των κατασχεθέντων από το μήνα Απρίλιο ποσών, δεν συνιστά πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ώστε να αναστέλλεται κατά τον μήνα Αύγουστο, όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ.

Κατά συνέπεια, οι ενέργειες της Τράπεζας είναι απολύτως ορθές και νόμιμες και τα όσα λέγονται ή γράφονται περί του αντιθέτου είναι παντελώς αναληθή και επιβλαβή για την Τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το δυσφημιστικό τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται το όνομά της σε μια αντιδικία τρίτων, στην οποία η ίδια δεν είχε ανάμιξη, συμφέρον ή συμμετοχή, και δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για προστασία των εννόμων δικαιωμάτων της από παράνομες και απρόκλητες προσβολές”.

Απάντηση δημοτικής αρχής

Ελάχιστα έως καθόλου πειστική η απάντηση της τράπεζας Πειραιώς, με την οποία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αρνητική, τουλάχιστον, συμπεριφορά της έναντι των πολιτών του Βόλου στη διαμάχη τους με την ΕΡΓΗΛ, την οποία ευνόησε σπεύδοντας να της αποδώσει παρανόμως, όπως εμείς πιστεύουμε, χρήματα που δεν δικαιούται.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι η μόνη Τράπεζα που ενέδωσε στο αίτημα του εργολάβου – επίδοξου εκτελεστή της ΔΕΥΑΜΒ και δεν περίμενε να τελεσιδικήσουν οι προσφυγές μας κατά της συγκεκριμένης εταιρίας, όπως ακριβώς πράττουν οι άλλες τράπεζες. Γι αυτό το γεγονός δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει, αλλά αναλώθηκε σε εκτόξευση απειλών για μηνύσεις και αγωγές.

Αλήθεια γιατί; Δικαίωμα του Δήμου Βόλου και του κάθε συμπολίτη, είναι να εξετάσουν τις συναλλακτικές σχέσεις τους με τη συγκεκριμένη Τράπεζα, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, που, θ

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση