Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Πλημμύρισε” από κόσμο η παραλία του Βόλου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
“Πλημμύρισε” από κόσμο η παραλία του Βόλου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

“Πλημμύρισε” από κόσμο η παραλία του Βόλου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

 

Με κάθε λαμπρότητα, τιμήθηκε η Επέτειος της ς του 1821, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν στη παραλία του Βόλου, λόγω και της ηλιοφάνειας που επικρατούσε, για τη καθιερωμένη , στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Βόλου και της έας Ιωνίας.

Παράλληλα συμμετείχαν 600 μέλη από 22 πολιτιστικούς συλλόγους, 12 τμήματα προσκόπων, ενώ παρέλασαν και τμήματα πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας, για τελευταία φορά, όπως επίσης και τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Την ίδια στιγμή χαμηλή πτήση πραγματοποίησε σχηματισμός πέντε ελικοπτέρων τύπου “Απάτσι” που απογειώθηκαν από το Στεφανοβίκειο, αλλά και τριών ελικοπτέρων “Χιούι”, που έκαναν πολλά κεφάλια να στραφούν στον ουρανό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό αό του Αγίου Νικολάου και γύρω στις 11:40 ξεκίνησε η κατάθεση στεφανιών στο στη παραλία, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, σωμάτων ασφαλείας, και συλλόγων.

ύρω στις 12:10 η μπάντα του Δήμου Βόλου έδωσε το σήμα για την έναρξη της παρέλασης και απέναντι από την εξέδρα που είχε στηθεί για τους επισήμους, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος περίπου 30 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, έχοντας αναρτήσει ένα πανό που έγραφε ότι η “Μακεδονία είναι Ελληνική”, ενώ κρατούσαν μια σημαία με τον “Ήλιο της Βεργίνας” και μια μεγάλη ελληνική σημαία.

ύρω τους είχε σχηματισθεί κλοιός από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό, και αποχώρησαν μετά τη λήξη της παρέλασης με ηρεμία.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου στις δηλώσεις της τόνισε ότι τα ιδανικά του αγώνα το 1821 είναι πάντα επίκαιρα.

Μίλησε ότι θα πρέπει να υπάρχει και ελευθερία, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και μπροστά στους ευρωεκλογές που βλέπουμε να υπάρξει έξαρση της ακροδεξιάς, με το “αυγό του φιδιού να γεννά τέρατα” και κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα και ομοψυχία στον αγώνα για την ελευθερία.

Σχολιάζοντας τους πολίτες με το πανό είπε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την άποψή του είναι σεβαστή.

“Αυτός είναι ο ρόλος της δημοκρατίας. Η πολιτική έχει τις αντιθέσεις της αρκεί να γίνονται όλα στα πλαίσια της δημοκρατίας, και όλος ο πολιτικός διάλογος να είναι μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας” κατέληξε.

Ο Βουλευτής ΝΔ Χρ. Μπουκώρος είπε ότι “όσοι με απηύθμενο κυνισμό αποδυναμώνουν τα εθνικά μας συμφέροντα, στη Μακεδονία, Αιγαίο κι Ανατολική Μεσόγειο να γνωρίζουν ότι θα κριθούν σύντομα ολύ αυστηρά από τον ελληνικό λαό. Μόλις δύο χρόνια πριν από τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την επανάσταση της εθνική παλλιγενεσίας είναι αδήρητη ανάγκη για έναν εθνικό αναστοχασμό που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας γιατί μπορούμε καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες” κατέληξε.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη μίλησε για δίπλή γιορτή και διπλό μήνυμα, καθώς από τη μια ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ευχήθηκε να ευαγγελίσει τις ψυχές των Ελλήνων, και έκανε λόγο για μήνυμα αισιοδοξίας πίστης και ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα.

“Το σημερινό μήνυμα περισσότερο διαχρονικό από ποτέ η Ελλάδα να μείνει ενωμένη, με συνεκτικό δεσμό η πίστη της η διαχρονική της ύπαρξη και η υποχρέωσή της να σεβαστεί κάθε αρχή απέναντι στους προγό που έδωσαν τιμή κι αίμα”.

O Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δήλωση του για την σημερινή Επέτειο ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό στους διαρκείς αγώνες για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να τιμούμε όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε.
Με το παράδειγμα τους, μας δίδαξαν ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται και ότι οι αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ».

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας.

Σήμερα, οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε είναι διαφορετικοί. Όμως το όραμα και η στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης παραμένουν σταθεροί και αμετακίνητοι: Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια διεθνής γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου.

Αντλώντας έμπνευση από το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με την θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που δικαιούνται να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία αξιοκρατίας και ευκαιριών για εργασία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση