Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / “Πλημμύρισε” από αιτήσεις το Ειρηνοδικείο Βόλου για ένταξη νοικοκυριών στο Νόμο Κατσέλη
“Πλημμύρισε” από αιτήσεις το Ειρηνοδικείο Βόλου για ένταξη νοικοκυριών στο Νόμο Κατσέλη

“Πλημμύρισε” από αιτήσεις το Ειρηνοδικείο Βόλου για ένταξη νοικοκυριών στο Νόμο Κατσέλη

Χαμός από αιτήσεις έγινε προχθές στο Ειρηνοδικείο του , καθώς την Πέμπτη τελευταία ημέρα ισχύος του Νόμου Κατσέλη για τα οι υπάλληλοι εργάζονταν μέχρι τις 7 το απόγευμα, δεχόμενοι 100 συνολικά αιτήσεις, την στιγμή που από την αρχή του χρόνου είχαν παραλάβει 208!

Μετά τη λήξη της ισχύος του Νόμου Κατσέλη αρκετοί πολίτες μετέβησαν στο Ειρηνοδικείο για να επωφεληθούν των ευεργετικών ρυθμίσεων, μιας και το νέο καθεστώς είναι στη λογική του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών βάζοντας ως “ταβάνι” για την τις 130.000 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί ότι από την αρχή εφαρμογής του Νόμου Κατσέλη μέχρι και σήμερα, έχουν υποβληθεί στο Ειρηνοδικείο περίπου 4.538 αιτήσεις για και το ενδιαφέρον για νέες αιτήσεις παρέμενε ζωηρό.

Σημειώνεται ότι οι μισές περίπου αιτήσεις περατώθηκαν με γενναίο κούρεμα των οφειλών στις περιπτώσεις που πληρούνταν οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Ωστόσο ορισμένες από τις αιτήσεις αφορούσαν και σε ελεύθερους , με ακόμη και δύο εκατομμυρίων ευρώ, που προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους, με το να καθυστερούν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Επιπλέον εκκρεμεί από το Ειρηνοδικείο η έκδοση συνολικά 2.091 αποφάσεων, ενώ οι τελευταίες αιτήσεις προσδιορίζονται για να συζητηθούν από τον Ιούνιο του 2020 και αργότερα.

Το νέο καθεστώς θα περιλαμβάνει πρόβλεψη και για τους παλιούς αιτούντες του νόμου Κατσέλη, και όσοι από αυτούς δεν έχουν λάβει δικάσιμο θα επανεξετάζονται με τα παλιά κριτήρια του νόμου Κατσέλη, για το αν μπορούν να ενταχθούν.

Επισημαίνεται πως όσοι δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τις και βγήκαν εκτός του Νόμου Κατσέλη θα μπορούν πλέον να αιτηθούν ένταξη μόνο στο νέο καθεστώς.

Για να ανταποκριθεί το Ειρηνοδικείο στον αυξημένο φόρτο εργασίας αναγκάστηκε να προσθέσει μια ακόμα συνεδρίαση για την ειδική διαδικασία φτάνοντας έτσι τις δύο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, το αρχικό όριο ως προς το υπόλοιπο δανείου για ένταξη στη νέα θα είναι στις 130 χιλιάδες ευρώ, ενώ η εξωδικαστική θα αφορά σε σπίτια με αντικειμενική αξία έως 250 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος σχετικά με το εισόδημα που πρέπει να έχει κάποιος είναι τα 12.500 ευρώ για τον άγαμο και έως 21.000 ευρώ για έγγαμους, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και έως 36.000 ανώτατο όριο, ενώ η αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο, αλλά για αναπήρους και ανέργους το χρονικό περιθώριο θα φτάνει τα πέντε χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση