Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Πίσω από τα σίδερα” με 38 μήνες 43χρονος Βολιώτης για τέσσερις κλοπές
“Πίσω από τα σίδερα” με 38 μήνες 43χρονος Βολιώτης για τέσσερις κλοπές

“Πίσω από τα σίδερα” με 38 μήνες 43χρονος Βολιώτης για τέσσερις κλοπές

Στις Τρικάλων οδηγήθηκε ένας 43χρονος Βολιώτης ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει το Δικαστήριο ότι θα σταματήσει τις κλοπές, και πως δεν πρόκειται να απασχολήσει ξανά τις Αρχές με τη δράση του, αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 38 μηνών χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο άνδρας κατηγορούνταν για κλοπές κατ' εξακολούθηση και ήταν γνωστός στις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή, αφού έχει περάσει 17 χρόνια από τη ζωή του πίσω από τα σίδερα.

Χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για τέσσερις κλοπές που διέπραξε στην περιοχή του Βόλου, με τον μάρτυρα αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που κατέθεσε να αναφέρει ότι στις 26 Μαρτίου έγινε μια ανώνυμη στην πως από αποθήκη κλάπηκαν δύο αλυσοπρίονα συνολικής αξίας 1.300€, και μάλιστα η άγνωστη φωνή έδινε τον 43χρονο ως τον δράστη του περιστατικού.

Την περασμένη Τρίτη εντόπισαν τον δράστη κοντά στο σπίτι του και στην ανάκριση παραδέχθηκε ότι τα έκλεψε και ισχυρίστηκε ότι τα πούλησε σε άνδρα Αλβανικής καταγωγής σε κάποιο καφενείο στην Ιωλκού.

Επίσης παραδέχθηκε πως μπήκε σε αποθήκη αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας 64χρονου στη Ν. Ιωνία και έκλεψε δύο ηλεκτρικά εργαλεία (δράπανο και τριβείο χειρός) αξίας 200 €, κάτι που επιβεβαίωσε και το θύμα, που δεν είχε καταλάβει πως είχε πέσει θύμα ς.

Ο συνεχίζοντας την κατάθεση του, είπε πως ο 43χρονος ήταν γνωστός στην υπηρεσία ως χρήστης ναρκωτικών ουσιών, και είχε αρκετό χρονικό διάστημα να απασχολήσει τις Αρχές με την δραστηριότητα του στις κλοπές, αφού από καιρού εις καιρό σημείωνε κάποιες εξάρσεις διαπράττοντας αρκετές.

Ένας δεύτερος αστυνομικός από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας που κατέθεσε τόνισε την Τρίτη 2 Απριλίου ενημερώθηκαν τηλεφωνικά πως την Δευτέρα κάποιος μπήκε στο Κέντρο Αποκατάστασης “Κένταυρος” και αφαίρεσε από δύο τσάντες 290€ και 15€ αντίστοιχα.

Έτσι μετέβησαν εκεί ελέγχοντας τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο να εισέρχεται στα αποδυτήρια και να φεύγει μετά από δύο λεπτά.

Τελικά εντόπισαν τον 43χρονο κοντά στο σπίτι του και παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης της κλοπής.

Ένα από τα θύματα του δράστη και συγκεκριμένα μια γυναίκα που εργάζεται ως καθαρίστρια στον Κένταυρο κατέθεσε πως γύρω στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου είδε τον κατηγορούμενο στο υπόγειο και υπέθεσε πως ήταν συγγενής, ή συνοδός κάποιου ασθενούς, αφού εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις για τους νοσηλευόμενους, όπως πισίνα, κ.α.

Πρόσθεσε ότι έκανε γρήγορες κινήσεις και εξαφανίστηκε μετά από λίγο, και πως μετά κοίταξε την τσάντα της και κατάλαβε πως έλειπαν 290€, αλλά και 15€ από μια συνάδελφο της.

Γι' αυτό την επόμενη ημέρα πήγε στην καταγγέλλοντας την κλοπή.

Ο Αλβανικής καταγωγής που αγόρασε ένα χορτοκοπτικό και ένα αλυσοπρίονο από τον 43χρονο υποστήριξε πως δεν τον γνώρισε προσωπικά, παρά μόνο τον είχε δει στο πρόσωπο, αφού διέμεναν στην ίδια γειτονιά.

Είπε πως ο άνδρας τον προσέγγισε και του είπε ότι θέλει να πουλήσει δύο εργαλεία που είναι ιδιοκτησίας του, και πως έχει ανάγκη από χρήματα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι ήταν κλεμμένα.

Πλήρωσε γι' αυτά 60€ και όταν η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε γιατί δεν παραξενεύτηκε από το εξαιρετικά χαμηλό ποσό που του ζήτησε προκειμένου να του τα πουλήσει, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως νόμιζε πως ήταν κινέζικα, η είχαν χαλάσει…

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης απ' όπου αφαίρεσε τα παραπάνω αντικείμενα είπε πως στις 23 Μαρτίου κατάλαβε ότι κάποιος είχε διαρρήξει την αποθήκη του, καθώς είδε πως η αυλόπορτα είχε κατέβει περίπου 10 εκατοστά και όταν μπήκε μέσα διαπίστωσε πως τα εργαλεία είχαν “κάνει φτερά”.

Ακόμα μια γείτονας του ανέφερε πως το προηγούμενο βράδυ είδε ένα να έχει σταθμεύσει έξω από το οικόπεδο του και κάποιος φόρτωνε ένα μηχάνημα στο χώρο αποσκευών.

Επίσης ο μάρτυρας είπε πως τα αλυσοπρίονα δεν ήταν καινούργια, και όταν είναι “του κουτιού” κοστίζουν 1.400€.

Εργαζόμενος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Απασχόλησης ανέφερε πως τη Δευτέρα 1η Απριλίου διαπίστωσε πως έλειπε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής αξίας 80€ και την επόμενη ημέρα έφτασε η αστυνομία για , με το laptop ακόμα να μην έχει βρεθεί.

Τελευταίος μάρτυρας κατέθεσε ένας άνδρας, ο οποίος είπε πως στο πίσω μέρος του σπιτιού του διατηρεί μια μικρή αποθήκη με μικροεργαλεία, αφού παλιά ήταν οικοδόμος.

Προχθές τον πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία λέγοντας του ότι έπεσε θύμα κλοπής στις 20 Μαρτίου, χωρίς ο ίδιος να το έχει καταλάβει. Μετέβη στην Διεύθυνση και παρέλαβε τα δύο τρυπάνια του συνολικής αξίας 200€.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε πως έκανε αυτές τις κλοπές, αποδίδοντας τις όμως στις , αφού μετά τα Χριστούγεννα ξεκίνησε και πάλι να κάνει χρήση.

Δήλωσε ότι αντιμετωπίζει τόσο ό ίδιος, όσο και η οικογένεια του (πατέρας, μητέρα, αδελφός) σημαντικά προβλήματα υγείας, ενώ ζει από μια μικρή σύνταξη.

Ισχυρίστηκε πως αποφυλακίστηκε πρόσφατα, μιας και ήταν κρατούμενος και πάλι για κλοπές, και παράλληλα απευθυνόμενος προς την πρόεδρο και τον εισαγγελέα ζήτησε να του δώσουν μια ευκαιρία να εισαχθεί στο ψυχιατρείο και σε 10 μέρες να φύγει για την Αλόννησο, όπου θα δουλέψει μετά από χρόνια που είναι χωρίς εργασία.

Ακόμα προσπαθώντας να πείσει την έδρα, υποσχέθηκε ότι από εδώ και πέρα δεν θα δώσει την παραμικρή αφορμή και πως δεν πρόκειται να τον ξαναδούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Παρόλα αυτά, οι υποσχέσεις του 43χρονου δεν έπεισαν το Δικαστήριο, κρίνοντας τον ένοχο, με τον εισαγγελέα να προτείνει την επιβολή 42 μηνών φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ώστε να μην προχωρήσει σε νέες αξιόποινες πράξεις.

Η πρόεδρος δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση μειώνοντας κατά τέσσερις μήνες την ποινή του, επιβάλλοντας του 38 μήνες φυλακή, λέγοντας πως η δράση του 43χρονου είναι επικίνδυνη και τον κάλεσε να συνετιστεί στο μέλλον.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση