Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Πίσω από τα σίδερα” άνεργος Βολιώτης λόγω μη μετατροπής της ποινής του
“Πίσω από τα σίδερα” άνεργος Βολιώτης λόγω μη μετατροπής της ποινής του

“Πίσω από τα σίδερα” άνεργος Βολιώτης λόγω μη μετατροπής της ποινής του

Πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Τρικάλων, οδηγήθηκε χθες ένας 35χρονος άνεργος Βολιώτης, καθώς εναντίον εκκρεμούσε καταδίκη οκτώ μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα για κλοπή, και δεν είχε τα χρήματα για να γλιτώσει τον εγκλεισμό του, ενώ το Δικαστήριο δεν δέχθηκε να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση οκτώ μηνών για κλοπή, που μετατράπηκε προς 5€ την ημέρα, βρέθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, καθώς έληξε η αναστολή που είχε και παρέμενε η φυλάκισης των οκτώ μηνών.

Ο 35χρονος άνεργος, δήλωσε στην έδρα ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό για την του, και υπέβαλλε αίτημα να υπάρξει μετατροπή σε κοινωφελή εργασία.

Μάλιστα για το λόγο αυτό προσκόμισε έγγραφο από το Δήμο Βόλου, που δέχονταν να δουλέψει εκεί για να μείνει εκτός φυλακής, αλλά και από την εφορία που ανέφερε ότι εξαιτίας μηδενικού εισοδήματος, δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση τουλάχιστον τα δύο τελευταία οικονομικά έτη.

Το Δικαστήριο τελικά αποφάσισε να απορρίψει το αίτημά του, λόγω του ότι είχε ήδη χρησιμοποιήσει παλιότερα το ευεργέτημα του νόμου, αλλά και ότι δεν απέδειξε με επαρκή στοιχεία την οικονομική του αδυναμία, και παρά την εισαγγελική πρόταση που δέχονταν τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου, και συγκεκριμένα την μετατροπή της ποινής του σε κοινωφελή εργασία.

Έτσι ο 35χρονος πήρε την άγουσα για τις φυλακές των Τρικάλων…

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση