Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / “Πίσω από τα σίδερα” άνεργος Βολιώτης λόγω μη μετατροπής της ποινής του
“Πίσω από τα σίδερα” άνεργος Βολιώτης λόγω μη μετατροπής της ποινής του

“Πίσω από τα σίδερα” άνεργος Βολιώτης λόγω μη μετατροπής της ποινής του

Πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Τρικάλων, οδηγήθηκε χθες ένας 35χρονος Βολιώτης, καθώς εναντίον εκκρεμούσε καταδίκη οκτώ μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα για , και δεν είχε τα για να γλιτώσει τον εγκλεισμό του, ενώ το Δικαστήριο δεν δέχθηκε να προσφέρει κοινωφελή .

Ο είχε καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε οκτώ μηνών για , που μετατράπηκε προς 5€ την ημέρα, βρέθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, καθώς έληξε η αναστολή που είχε και παρέμενε η ποινή φυλάκισης των οκτώ μηνών.

Ο 35χρονος , δήλωσε στην έδρα ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει το απαιτούμενο για την ποινή του, και υπέβαλλε αίτημα να υπάρξει μετατροπή σε κοινωφελή .

Μάλιστα για το λόγο αυτό προσκόμισε έγγραφο από το , που δέχονταν να δουλέψει εκεί για να μείνει εκτός φυλακής, αλλά και από την εφορία που ανέφερε ότι εξαιτίας μηδενικού εισοδήματος, δεν έχει υποβάλλει δήλωση τουλάχιστον τα δύο τελευταία οικονομικά έτη.

Το Δικαστήριο τελικά αποφάσισε να απορρίψει το αίτημά του, λόγω του ότι είχε ήδη χρησιμοποιήσει παλιότερα το ευεργέτημα του νόμου, αλλά και ότι δεν απέδειξε με επαρκή στοιχεία την οικονομική του αδυναμία, και παρά την εισαγγελική πρόταση που δέχονταν τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου, και συγκεκριμένα την μετατροπή της ποινής του σε κοινωφελή εργασία.

Έτσι ο 35χρονος πήρε την άγουσα για τις των Τρικάλων…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση