Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Πάγο” στην προσπάθεια της ΕΡΓΗΛ για κατασχέσεις βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου
“Πάγο” στην προσπάθεια της ΕΡΓΗΛ για κατασχέσεις βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου

“Πάγο” στην προσπάθεια της ΕΡΓΗΛ για κατασχέσεις βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου

Αποδεσμεύοντι τ των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς η ΕΡΓΗΛ να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε τους, καθώς με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου απαγορεύει κάθε πράξη αναγκαστικής ς, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Σήμερα το μεσημέρι συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, η αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής της επιταγής προς , ύψους 1,4 εκ. ευρώ, και το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της επιχείρησης, απαγορεύοντας στην ΕΡΓΗΛ κάθε περαιτέρω πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, τη δέσμευση, είτε με συντηρητική, είτε με αναγκαστική των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ.

H απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την ένδικη αίτηση αναστολής.

Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννη Καραγκιόζο η ΕΡΓΗΛ προέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας σε συντηρητική κατάσχεση, χωρίς να έχει λάβει γνώση η ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να δεσμεύσουν, και καταχρηστικά τα της ΔΕΥΑΜΒ, που φτάνουν το 1,5 εκ. ευρώ.

Στη δικαστική διαδικασία η πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε πως σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη του Τ Μαγνησίας για το έργο αξίας 5,5 εκ. ευρώ, που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ η εταιρία θέλει να πληρωθεί στο σύνολο περίπου με 25 εκ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ, καταδείχθηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να γίνει δεκτή η αίτηση της.

Όπως επισημάνθηκε το 2007 η ΕΡΓΗΛ πληρώθηκε με 12 εκ. ευρώ με την παραλαβή του έργου, το 2012 ενόψει εκδίκασης στον Άρειο Πάγο επί της αίτησης αναστολής πήρε άλλο 1 εκ. ευρώ και προχώρησε στη συνέχεια σε κατάσχεση περίπου 3,3 εκ. ευρώ.

Επίσης ζητάει άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ από προηγούμενη επιταγή, και τελευταία άλλα 1,4 εκ. ευρώ.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση