Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / “Πάγο” στην προσπάθεια της ΕΡΓΗΛ για κατασχέσεις βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου
“Πάγο” στην προσπάθεια της ΕΡΓΗΛ για κατασχέσεις βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου

“Πάγο” στην προσπάθεια της ΕΡΓΗΛ για κατασχέσεις βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου

Αποδεσμεύονται τα χρήματα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς η ΕΡΓΗΛ να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κατάσχεση τους, καθώς με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο απαγορεύει κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Σήμερα το μεσημέρι συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου , η αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής της επιταγής προς εκτέλεση, ύψους 1,4 εκ. , και το έκανε δεκτή την αίτηση της επιχείρησης, απαγορεύοντας στην ΕΡΓΗΛ κάθε περαιτέρω πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, τη δέσμευση, είτε με συντηρητική, είτε με αναγκαστική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ.

H απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την ένδικη αίτηση αναστολής.

Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννη Καραγκιόζο η ΕΡΓΗΛ προέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας σε συντηρητική κατάσχεση, χωρίς να έχει λάβει γνώση η ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα οι να δεσμεύσουν, και καταχρηστικά τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΜΒ, που φτάνουν το 1,5 εκ. .

Στη δικαστική διαδικασία η πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε πως σύμφωνα με του ΤΕΕ για το έργο αξίας 5,5 εκ. ευρώ, που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ η εταιρία θέλει να πληρωθεί στο σύνολο περίπου με 25 εκ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ, καταδείχθηκε στο με αποτέλεσμα να γίνει δεκτή η αίτηση της.

Όπως επισημάνθηκε το 2007 η ΕΡΓΗΛ πληρώθηκε με 12 εκ. ευρώ με την παραλαβή του έργου, το 2012 ενόψει εκδίκασης στον επί της αίτησης αναστολής πήρε άλλο 1 εκ. ευρώ και προχώρησε στη συνέχεια σε κατάσχεση περίπου 3,3 εκ. ευρώ.

Επίσης ζητάει άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ από προηγούμενη επιταγή, και τελευταία άλλα 1,4 εκ. ευρώ.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον - https://t.co/3UlW39S3lc -

  • Κοινές δράσεις μεταξύ ΔΑΜ και Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ - https://t.co/MYleqjdMG5 -

  • Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στα rapid-test στο Βόλο, αρνητικά στην Αργαλαστή - https://t.co/VjCfgrfjKj -

"Αλιεύοντας" την είδηση