Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Mπάχαλο” η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
“Mπάχαλο” η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

“Mπάχαλο” η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Το σύνηθες “ξεκατίνιασμα” με κι αποχωρήσεις μειοψηφιών

Αποχώρησαν η  παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνς» Μαργ. Πατσιαντά και  ο  ανεξάρτητος σύμβουλος Ιάσ. Αποστολάκη,  από τη σημερινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά από έντονο φραστικό διαπληκτισμό με τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, με αφορμή πρόταση ψηφίσματος καταδίκης των επεισοδίων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς είπε ότι δεν είδε  τις ίδιες δημοκρατικές ευαισθησίες για την επίθεση αγνώστων κατά του Κέντρου Πληροφόρησης του Δήμου, ούτε για τους τραμπουκισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ μέρους  πολιτών .

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» ατάσσα Οικονόμου  απάντησε ότι ο πρόεδρος του σώματος δεν έχει δικαίωμα να κάνει σχολιασμό, ενώ θετικά ψήφισαν μόνο η ίδια, ο Μαργ. Πατσιαντάς, η ΛΑΣ και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης, με αποτέλεσμα το ψήφισμα να μην εγκριθεί.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος “καταχέριασε” την κ. Οικονόμου ‘έγοντας  ότι υποδείκνυε σε κάποιον  τι να ψηφίσει, ενώ ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης είπε ότι καλεί τον δήμαρχο να το ψηφίσει.

Ο Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεν εγκρίνει κανένα ψήφισμα που δεν αφορά την πόλη και πρόσθεσε ότι «μετά του Αγ. Πνεύματος, επιστρέφουμε και ετοιμαστείτε για «πολύ άγριο rock, κοιτάξτε να αντέξετε».

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης τον ρώτησε αν απειλεί τις μειοψηφίες και ο Αχ. Μπέος  της είπε «βάλτε το κεφάλι κάτω και φύγετε θα κριθείτε από τον κόσμο».

Μετά την αποχώρηση των ατάσσας Οικονόμου,  Φώτη Λαμπρινίδη και  Ιάσ. Αποστολάκη, αποχώρησε και ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνς» Μαργ. Πατσιαντάς, προς τον οποίο ο δήμαρχος είπε ότι από το 47% των Βολιωτών που πήρε στις εκλογές έμεινε μόνος του και για τον κόσμο που τον ψήφισε πρέπει να μένει στις συνεδριάσεις και να δίνει μάχη και όχι να αποχωρεί, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει.

Κατά πλειοψηφία ο εορταστικός φωτισμός

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η δαπάνη 185.000 € για σημαιοστολισμό και εορταστικό φωτισμό, που τέθηκε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στο θέμα της αναμόρφωσης προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός  έκανε λόγο για υπέρμετρη δαπάνη και ζήτησε διευκρινήσεις για τη σκοπιμότητά της.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος απάντησε ότι αν βγει η έκπτωση η δαπάνη θα μειωθεί στο μισό και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή διοικεί, σχεδιάζει, αποφασίζει και προγραμματίζει να διαφημίσει και να στολίσει την πόλη.

Ο κ. Μιτζικός εξέφρασε  την  ένστασή του για τη δαπάνη λέγοντας πως πρέπει να ελεγχθεί από την αντιπολίτευση για να απαντήσει ο δήμαρχος ότι «το που, πως και ποιες περιοχές θα στολίσουμε, αφορά εμάς. Μας έδωσε εντολή ο Βολιώτικος λαός,  μπορεί να κάνουμε λάθη, αλλά δεν έχουμε σκοπιμότητα, μπορεί να έχετε αντιρρήσεις αλλά εμείς αποφασίζουμε».

Προσωρινές προσλήψεις διμηνιτών 

Επίσης, την πρόσληψη 37 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις αποφάσισε κατά πλειοψηφία  το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και για τις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, με βάση την προκήρυξη του ΑΣΕΠ έπρεπε να προσληφθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας 75 εργαζόμενοι,  προς αντικατάσταση αντίστοιχων εργαζομένων ΙΔΟΧ, των οποίων λύθηκε η σύμβαση στις 31-3-2018, αλλά σήμερα έχουν αποδεχθεί τον προσωρινό διορισμό μόνο 37 εργαζόμενοι.

Ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι ο Δήμος, έχει χρήματα για να προσλάβει και άλλο προσωπικό, αλλά πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ενώ για  τους συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση έληξε και απολύθηκαν πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να απολύονται όταν λήγει η σύμβασή τους «αλλά τους έχουν τάξει ότι αν πάνε σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο να δικαιωθούν».

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση δις ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη «Λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) σε κτίριο της πρώην Παιδόπολης Αγριάς» για ένα έτος, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 230.365,96 € με Φ.Π.Α.».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος είπε ότι από έρευνα που έχει γίνει μέσω των συλλόγων ΑμεΑ στη δομή φιλοξενούνται 8-11 παιδιά και πρόσθεσε ότι ο  διαγωνισμός απέβη άγονος την πρώτη φορά και θα επαναληφθεί.

Ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου είπε ότι πρόταση του Δήμου Βόλου ήταν να του δοθεί προσωπικό για να λειτουργήσει ο Δήμος τη Σ.ΥΔ., αλλά η πρόταση δεν εγκρίθηκε και πρέπει να γίνει διαγωνισμός.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ.Νάνος, τόνισε ότι ο Σύλλογος Γονέων είναι αντίθετος με την ιδιωτικο και θέλει να λειτουργήσει τον χώρο μόνος του για τα παιδιά του.

Δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων για τη δημοτική αρχή: «Φοβούνται και χουγιάζουν προκαλώντας την αγανάκτηση των δημοκρατικών πολιτών»

 Τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, Γ. Μουλά, και τον δήμαρχο, Α. Μπέο, καταγγέλλουν, σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», με επικεφαλής τη Ν. Οικονόμου και «Δρόμοι Συνεργασίας», με επικεφαλής τον Μ. Πατσιαντά  και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Ι. Αποστολάκης, με αφορμή όσα  συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με την άρνηση της δημοτικής αρχής για συζήτηση του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», για την καταδίκη της φασιστικής επίθεσης σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, I. Μπουτάρη  και τις ύβρεις και τις εκ μέρους του Α. Μπέου σε βάρος των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτεύσεων, που οδήγησαν στην αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Την ώρα που όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, η Κ και η ΕΝΠΕ καταδικάζουν απερίφραστα τη φασιστική επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης,   Γ. Μπουτάρη.

Την ώρα που δημοτικά συμβούλια στη χώρα συγκαλούνται εκτάκτως, για να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση.

Την ώρα που διάφοροι φορείς εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης των δραστών και συμπαράστασης προς τον κ. Μπουτάρη. Την ώρα που προετοιμάζονται, σε διάφορα μέρη της χώρας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος και υπέρ της προάσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Την ώρα που προκαλείται εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση του γεγονότος.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σήμερα, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου, Γ. Μουλά, εκτυλίχθηκε άλλη μία παρωδία συνεδρίασης, που καταρράκωσε, για ακόμη μία φορά, το κύρος του οργάνου.

Για άλλη μία φορά, η δημοτική αρχή αποκάλυψε τη φασιστική νοοτροπία, την αυταρχική της συμπεριφορά και τη δυσανεξία της στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η άρνηση του προέδρου, Γ. Μουλά, να δώσει τον λόγο στις μειοψηφίες να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», για την καταδίκη της σοκαριστικής επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη  και η προκλητική του στάση, να επιτρέψει στον δήμαρχο, Α. Μπέο, να τοποθετηθεί για το θέμα, δηλώνοντας ότι η συμπολίτευση έχει την πλειοψηφία και θα κάνει ό,τι θέλει, υβρίζοντας τις αντιπολιτεύσεις, χλευάζοντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και, το πιο θλιβερό, εκτοξεύοντας ξεδιάντροπα ευθείες απειλές προς τις μειοψηφίες, ενώ κρατούσε ο κ. Μουλάς κλειστά τα μικρόφωνα για τις μειοψηφίες, ώστε να μην ακούγονται και καταγράφονται οι αντιδράσεις τους, βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την καθεστωτική, διχαστική και ολοκληρωτική λειτουργία της δημοτικής αρχής, όλα αυτά τα χρόνια.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη και εξευτελιστική για δημοκρατική πολιτεία συμπεριφορά, οι δημοτικοί σύμβουλοι, σεβόμενοι την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ωστόσο, οι απειλές του δημάρχου προς τις μειοψηφίες δείχνουν ότι «φοβούνται και χουγιάζουν», όπως λέει ο λαός.

Γιατί αποκαλύπτουν την αδυναμία και τον φόβο τους, αφού πλέον τους έχουν πάρει όλοι είδηση.

Γιατί η άρνησή τους, να καταδικάσουν την αποτρόπαιη πράξη, αποκαλύπτει, στην ουσία, την αποστροφή τους προς τη δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία. Κι  αυτό που προκαλούν, είναι αγανάκτηση σε κάθε σκεπτόμενο και δημοκρατικό πολίτη.

Γιατί κανένας εχέφρων πολίτης δεν ανέχεται απειλές σε βάρος των συμπολιτών του, κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν επιτρέπει τη ζουγκλο της δημόσιας ζωής.

Τους καλούμε να συγκρατηθούν και να σταματήσουν τις απειλές απέναντι σε όποιους δεν υποτάσσονται στη θέλησή τους.

Καλούμε, επίσης, σε δημοκρατική εγρήγορση την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς απέναντι σε τέτοιες ξεδιάντροπες εκδηλώσεις εκφοβισμού, διχασμού και εκφασισμού της τοπικής κοινωνίας”.

Η δημοτική αρχή

“Με αφορμή τη συνεχιζόμενη άθλια προπαγάνδα των υποκριτών, δήθεν δημοκρατών και τάχα προοδευτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για το θέμα του ξυλοδαρμού και προπηλακισμού του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και την μη έκδοση ψηφίσματος, υπογραμμίζουμε και πάλι ότι η στάση μας είναι απαρέγκλιτη, δεν διαφοροποιείται κατά περίπτωση (και κατά πως βολεύει τον κάθε κατεργάρη) και προβλέπει την αυστηρή προσήλωσή μας στα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και μόνο.

Κάθε άλλη ερμηνεία της στάσης μας, με δεδομένη μάλιστα την χωρίς εξαιρέσεις θέση μας κατά κάθε μορφής άσκησης βίας, είναι δόλια και εκ του πονηρού και προσιδιάζει ακριβώς σε αυτούς τους υπηρέτες της διαπλοκής και της πολιτικής σαπίλας που ακόμη και σήμερα επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…”

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση