Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ γονέων με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών
“Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ γονέων με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών

“Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ γονέων με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών

Στα άκρα πολλές φορές φτάνουν οι μεταξύ ζευγαριών που διαθέτουν κάποιο από το γάμο τους, καθώς ο ένας μπορεί να υποβάλλει στην του καταγγελία κατά του άλλου, ώστε να κινηθεί η διαδικασία της έρευνας. Το τελευταίο διάστημα (ενός μήνα), η υπεύθυνη εισαγγελέας ανηλίκων, έβαλε δύο υποθέσεις στο αρχείο, ενώ ακόμη μια την απέρριψε ως αβάσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται το φαινόμενο ζευγάρια που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου, η έχουν ήδη χωρίσει, να καταγγέλλουν το πρώην έτερο τους ήμισυ, στην , ώστε σε περίπτωση ς της ς των τέκνων να έχουν το προβάδισμα.

Οι “αντιμαχόμενες” πλευρές στη “μάχη” χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, μιας και κάνουν καταγγελίες πως ο “αντίπαλος” τους, δέρνει το , ή τα , δεν είναι τακτικός με την καθαριότητα τους, έχει βρει σύντροφο, αποτελώντας κακό παράδειγμα για την ανατροφή, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επιλαμβάνεται η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στον οποίο μένει ο καταγγελλόμενος, και έτσι μια κοινωνική λειτουργός μεταβαίνει στο για να ελέγξει την ορθότητα της καταγγελίας, ενώ στη συνέχεια συντάσσει την έκθεση της, η οποία αποστέλλεται στην Εισαγγελία προς ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 50% των περιπτώσεων στις οποίες ζητείται να γίνει παρέμβαση, τελικά μπαίνουν στο αρχείο, ή απορρίπτονται, αφού δεν προκύπτουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν, ότι υπήρξε κάτι…

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση