Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / “Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ γονέων με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών
“Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ γονέων με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών

“Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ γονέων με καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών

Στα άκρα πολλές φορές φτάνουν οι σχέσεις μεταξύ ζευγαριών που διαθέτουν κάποιο από το γάμο τους, καθώς ο ένας μπορεί να υποβάλλει στην του καταγγελία κατά του άλλου, ώστε να κινηθεί η διαδικασία της έρευνας. Το τελευταίο διάστημα (ενός μήνα), η υπεύθυνη ανηλίκων, έβαλε δύο υποθέσεις στο αρχείο, ενώ ακόμη μια την απέρριψε ως αβάσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται το φαινόμενο ζευγάρια που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου, η έχουν ήδη χωρίσει, να καταγγέλλουν το πρώην έτερο τους ήμισυ, στην Εισαγγελία, ώστε σε περίπτωση διεκδίκησης της επιμέλειας των τέκνων να έχουν το προβάδισμα.

Οι “αντιμαχόμενες” πλευρές στη “μάχη” χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, μιας και κάνουν καταγγελίες πως ο “αντίπαλος” τους, δέρνει το παιδί, ή τα παιδιά, δεν είναι τακτικός με την καθαριότητα τους, έχει βρει σύντροφο, αποτελώντας κακό παράδειγμα για την ανατροφή, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επιλαμβάνεται η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στον οποίο μένει ο καταγγελλόμενος, και έτσι μια κοινωνική λειτουργός μεταβαίνει στο σπίτι για να ελέγξει την ορθότητα της καταγγελίας, ενώ στη συνέχεια συντάσσει την της, η οποία αποστέλλεται στην προς ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 50% των περιπτώσεων στις οποίες ζητείται να γίνει παρέμβαση, τελικά μπαίνουν στο αρχείο, ή απορρίπτονται, αφού δεν προκύπτουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν, ότι υπήρξε κάτι…

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση