Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / “Κώδωνα κινδύνου” για υπερμετάδοση του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία
“Κώδωνα κινδύνου” για υπερμετάδοση του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία

“Κώδωνα κινδύνου” για υπερμετάδοση του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία

Κρούει  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

 

“Κώδωνα κινδύνου”  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας των καταλήψεων στα σχολεία, κρούει  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας.

Ο κ. Σταχτέας καλεί τις οικογένειες των μαθητών να αναλάβουν την ευθύνη για να επιστρέψουν τα σχολεία στην κανονική τους λειτουργία.

Σε δήλωσή του ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερο προβληματισμό κι ανησυχία παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες να πραγματοποιούνται καταλήψεις στα σχολεία του νομού μας.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές, τη συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία ο κορωναϊός καιροφυλακτεί, με μαθητές που συνωστίζονται εκτός σχολείου, χωρίς μάσκα, παρεμποδίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, δημιουργούν επικίνδυνες εστίες υπερμετάδοσης.

Οι καθηγητές, ακόμη και στο πεζοδρόμιο, κάνουν σοβαρότατες προσπάθειες να εξηγήσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης και να τους συνετίσουν.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση από την οικογένεια για να γνωρίσουν οι μαθητές ότι δεν επιτρέπεται να ρισκάρουν τη δική τους υγεία αλλά και των οικογενειών τους.

Μέσα από τον διάλογο, με σαφή επιχειρήματα, οι γονείς είναι σκόπιμο να εξηγήσουν στα παιδιά τους, τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Η συμβολή της οικογένειας σε αυτό κρίνεται απαραίτητη. Άλλωστε, είναι αυτή που στηρίζει την κοινωνία, όπως και το σχολείο. Αποτελεί επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, όχι μόνο για να μάθουν τα παιδιά γράμματα, αλλά και για να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία».

Yπό κατάληψη 26 συνολικά σχολεία

Να σημειωθεί πως παραμένουν υπό κατάληψη 26 συνολικά σχολεία σε όλη τη Μαγνησία, με κύριο αίτημα των μαθητών τη χρήση μάσκας στο σύνολο του διδακτικού ωραρίου αλλά και το υπεράριθμο των τμημάτων. Τα περισσότερα σχολεία στα οποία έχει μπει “λουκέτο” βρίσκονται σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Χθες, στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Μουρτζούκου μαθητές έριξαν χθες το πρωί τρία καπνογόνα εκ των οποίων ένα δεν έσκασε.

Παράλληλα διαμαρτύρονται για την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων και των εκδρομών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσά σκουλαρίκια πρόσφερε η ποδηλασία της Νίκης Βόλου σε τρία κορίτσια του Συλλόγου “ΦΛΟΓΑ” - https://t.co/O158PO7FNY -

  • Nέες σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Σκιάθου - https://t.co/WjHWbyPa8E -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για επιχορήγηση ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις… - https://t.co/xuglkCDSUP -

"Αλιεύοντας" την είδηση