Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Καμπάνες” σε δύο πρώην επικεφαλής ΠΑΕ της Μαγνησίας για χρέη
“Καμπάνες” σε δύο πρώην επικεφαλής ΠΑΕ της Μαγνησίας για χρέη

“Καμπάνες” σε δύο πρώην επικεφαλής ΠΑΕ της Μαγνησίας για χρέη

Βαριές ποινές για προς το Δημόσιο επέβαλλε το σε δύο πρώην διευθύνοντες συμβούλους μεγάλης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας της Μαγνησίας για προς το Δημόσιο, που κρατούσαν τα ηνία της ομάδας την περίοδο 1998-1999 και από το 2000 μέχρι το 2002.

Στην πρώτη υπόθεση ο 72χρονος διευθύνων σύμβουλος τιμωρήθηκε με φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ του δόθηκε το δικαίωμα της ς έφεσης, για χρέη της ομάδας προς την εφορία που έφταναν περίπου τις 160.000€.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως είχαν προχωρήσει σε των οφειλών, ωστόσο η επόμενη διοίκηση δεν την τήρησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Στη δεύτερη περίπτωση το Δικαστήριο επέβαλλε μεγαλύτερη ποινή, αφού καταδίκασε έναν 57χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της συγκεκριμένης ΠΑΕ, ο οποίος ήταν επικεφαλής από το 2000 έως και το 2002 σε φυλάκιση 38 μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα, δίδοντας του και το δικαίωμα ς έφεσης.

Το ποσό του χρέους προς την εφορία ανέρχονταν στις 400.000€, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως και πάλι είχε προχωρήσει σε των οφειλών, όμως η επόμενη διοίκηση δεν την τήρησε.

Κατα για ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης 

Σε μια ακόμα περίπτωση χρέους προς την εφορία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο έναν 60χρονο Βολιώτη ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης, καταδικάζοντας τον σε 15 μήνες μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα.

Στον κατηγορούμενο επιτράπηκε να πληρώσει σε δόσεις το ποσό της ποινής του, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Τα χρέη δημιουργήθηκαν την περίοδο 2012 έως 2016 και ανέρχονταν στις 220.000€, με τον 60χρονο να εκπροσωπείται στη μέσω πληρεξούσιου συνηγόρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση