Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / “Καμπάνες” σε δύο πρώην επικεφαλής ΠΑΕ της Μαγνησίας για χρέη
“Καμπάνες” σε δύο πρώην επικεφαλής ΠΑΕ της Μαγνησίας για χρέη

“Καμπάνες” σε δύο πρώην επικεφαλής ΠΑΕ της Μαγνησίας για χρέη

Βαριές ποινές για χρέη προς το Δημόσιο επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο πρώην διευθύνοντες συμβούλους μεγάλης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας της για χρέη προς το Δημόσιο, που κρατούσαν τα ηνία της ομάδας την περίοδο 1998-1999 και από το 2000 μέχρι το 2002.

Στην πρώτη υπόθεση ο 72χρονος διευθύνων σύμβουλος τιμωρήθηκε με φυλάκισης 15 μηνών με τριετή , ενώ του δόθηκε το δικαίωμα της άσκησης έφεσης, για χρέη της ομάδας προς την που έφταναν περίπου τις 160.000€.

Ο κατηγορούμενος στην του υποστήριξε πως είχαν προχωρήσει σε των οφειλών, ωστόσο η επόμενη διοίκηση δεν την τήρησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Στη δεύτερη περίπτωση το Δικαστήριο επέβαλλε μεγαλύτερη , αφού καταδίκασε έναν 57χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της συγκεκριμένης ΠΑΕ, ο οποίος ήταν επικεφαλής από το 2000 έως και το 2002 σε 38 μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα, δίδοντας του και το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Το ποσό του χρέους προς την ανέρχονταν στις 400.000€, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως και πάλι είχε προχωρήσει σε των οφειλών, όμως η επόμενη διοίκηση δεν την τήρησε.

Καταδίκη για ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης 

Σε μια ακόμα περίπτωση χρέους προς την εφορία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο έναν 60χρονο Βολιώτη ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης, καταδικάζοντας τον σε 15 μήνες μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα.

Στον κατηγορούμενο επιτράπηκε να πληρώσει σε δόσεις το ποσό της ποινής του, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Τα χρέη δημιουργήθηκαν την περίοδο 2012 έως και ανέρχονταν στις 220.000€, με τον 60χρονο να εκπροσωπείται στη δίκη μέσω πληρεξούσιου συνηγόρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση