Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Καμπάνα” δύο ετών με αναστολή στον 81χρονο που θώπευσε τη 15χρονη
“Καμπάνα” δύο ετών με αναστολή στον 81χρονο που θώπευσε τη 15χρονη

“Καμπάνα” δύο ετών με αναστολή στον 81χρονο που θώπευσε τη 15χρονη

Ένοχο για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων έκρινε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 81χρονο Βολιώτη, επιβάλλοντας του ποινή ς δύο ετών με αναστολή. Επίσης το έκρινε αθώο τον 58χρονο πατέρα του παιδιού, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία ότι το χάιδεψε σε επίμαχα σημεία του σώματος του.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον ηλικιωμένο ποινή τριών ετών ς, αλλά οι δικαστές, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, μειώνοντας κατά ένα έτος την ποινή.

Επιπλέον για τον 58χρονο η εισαγγελική πρόταση ήταν θετική, αφού όπως είπε στην αγόρευση του τα στοιχεία που προέκυψαν δεν έδειξαν ότι τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορούνταν, ενώ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο και από την ακροαματική διαδικασία.

Αρχικά κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη ο αστυνομικός που προέβη στη σύλληψη των δύο ανδρών, λέγοντας πως αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της καφετέριας, ενώ πρόσθεσε πως οι υπάλληλοι του καταστήματος είχαν δει και άλλες φορές εκεί ως πελάτες τον 81χρονο, τον 58χρονο και την 15χρονη κόρη του.

Το έκανε τέσσερις με πέντε φορές 

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας που είδε το περιστατικό στην κατάθεση του ανέφερε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης παρατήρησε τους άνδρες και την ανήλικη να μπαίνουν στο μαγαζί και να κάθονται σε στάντ σε κοντινή απόσταση από αυτόν και την παρέα του.

Μετά από κάποια ώρα ο πατέρας της 15χρονης έφυγε από το και άφησε για περίπου 40 λεπτά τον 81χρονο με την κοπέλα. Τότε σύμφωνα με τον μάρτυρα ο ηλικιωμένος έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια και μέσα από το εσώρουχο της ανήλικης θωπεύοντας την. Ο μάρτυρας αρχικά δεν πίστεψε τι γινόταν και κοίταξε τον 81χρονο ο οποίος φοβήθηκε και τράβηξε το χέρι του.

Τότε απευθύνθηκε στη συντροφιά του ρωτώντας τους εάν τον απατάνε τα μάτια του, αλλά του απάντησαν πως καλά είδε. Ο μάρτυρας συνεχίζοντας, είπε πως ο 81χρονος επανάλαβε την ίδια πράξη άλλες τέσσερις με πέντε φορές, και έτσι σηκώθηκε πηγαίνοντας παράμερα τηλεφωνώντας στην αστυνομία και στο μεταξύ είχε επιστρέψει ο 58χρονος πατέρας του παιδιού.

Μέχρι να φτάσουν άνδρες της Ασφάλειας οι τρεις αποχώρησαν από το μαγαζί περπατώντας προς το αμάξι του ηλικιωμένου.

Τότε είδε τον 58χρονο να δίνει μια απαλή σπρωξιά σε στυλ παρότρυνσης στη 15χρονη ακουμπώντας την στη μέση, την πλάτη και στα οπίσθια.

Όπως τόνισε ο μάρτυρας η ανήλικη φορούσε μίνι φόρεμα και φαίνονταν να έχει νοητική υστέρηση. Κατόπιν στην κατάθεση της η της 15χρονης υποστήριξε ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία για το περιστατικό και πρόσθεσε πως το παιδί έχει πολύ καλή σχέση με τον πατέρα του, ενώ μιλώντας για τον 81χρονο είπε πως έχουν καλές οικογενειακές σχέσεις, αφού πηγαίνουν μέχρι και για μπάνιο μαζί, την στιγμή που δεν έχει δώσει δείγματα γραφής πως έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στη μικρή.

Η αδελφή του 58χρονου κατέθεσε πως η 15χρονη αγαπάει πολύ τον πατέρα της και πως είναι ένα χαρούμενο παιδί.

Η κόρη του 81χρονου τον χαρακτήρισε ως πρότυπο πατέρα που μεγάλωσε τόσο την ίδια, όσο και τον αδελφό της με αρχές και πως δεν είναι ικανός να προβεί σε μια τέτοια πράξη.

Πατρική αγάπη 

Στην απολογία του ο 58χρονος κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε πως οι κινήσεις του προς το παιδί του προέρχονταν μόνο από πατρική αγάπη και δεν περιείχαν κάτι το πονηρό. Παράλληλα είπε πως δεν υπήρχε περίπτωση να “κάνει πλάτες” στον ηλικιωμένο ώστε να πειράξει το παιδί του.

Ο 81χρονος απολογούμενος αρνήθηκε ότι θώπευσε την ανήλικη μέσα από το εσώρουχο της, λέγοντας πως αυτός της έπιασε μόνο το χέρι και κατηγόρησε τον μάρτυρα ότι λέει ψέματα πως τον είδε να βάζει το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της μικρής.

Ένοχος, ίσως να το έχει ξανακάνει 

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του πρότεινε την αθώωση του 58χρονου, καθώς δεν φάνηκε πως οι χειρονομίες του περιείχαν δόλο, ενώ συνεχάρη τον μάρτυρα για το θάρρος του να καταγγείλει το γεγονός στις Αρχές.

Αναφορικά με τον 81χρονο τόνισε ότι επανέλαβε πολλές φορές την πράξη του, χαϊδεύοντας τη μικρή σε επίμαχο σημείο του σώματος της, κάτι που αποδεικνύει ότι είχε πλήρη δόλο, ενώ εκτίμησε ότι το έχει ξανακάνει σε άλλη τοποθεσία.

Καταλήγοντας ζήτησε την ενοχή του ηλικιωμένου με το 342 του Π.Κ. (κατάχρηση ανηλίκων), και την αθώωση του πατέρα.

Ο συνήγορος του 81χρονου ζήτησε ο πελάτης του να δικαστεί βάσει του υ 337 του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, και όχι του 342, ενώ ζήτησε να προσκομιστεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί εάν λέει αλήθεια ο μάρτυρας κατηγορίας.

Δύο χρόνια με αναστολή 

Τελικά το έκρινε ένοχο τον ηλικιωμένο επιβάλλοντας του ποινή δυο χρόνων φυλάκισης με αναστολή, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, και αθώωσε τον 58χρονο πατέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού είναι τυφλός σε ποσοστό 90%, ενώ είναι και αρκετά βαρήκοος, ενώ και η σύζυγος και του παιδιού εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου ως άτομο με Ειδικές Ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος έκανε εδώ και περίπου δύο χρόνια παρέα με τον ηλικιωμένο και προχθές το βράδυ είχαν πάει με το αυτοκίνητο του 81χρονου, καθώς ο πατέρας της ανήλικης δεν είναι σε θέση να οδηγεί και δεν έχει δίπλωμα αυτοκινήτου, για καφέ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, την ώρα που μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν από το .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση