Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Καμπάνα” 18 μηνών σε 37χρονο που πέταξε ποδήλατο για να μην συλληφθεί
“Καμπάνα” 18 μηνών σε 37χρονο που πέταξε ποδήλατο για να μην συλληφθεί

“Καμπάνα” 18 μηνών σε 37χρονο που πέταξε ποδήλατο για να μην συλληφθεί

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κάθισαν χθες τρεις αλλοδαποί Αλικής καταγωγής που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατηγορούμενοι οι δύο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αντιστάθηκαν με κάθε μέσο στη σύλληψη τους, και έτσι τους ασκήθηκε επιπλέον δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για αντίσταση.

Οι τρεις αλλοδαποί που πήγαιναν στα σπίτια τους με ποδήλατα, όταν αντιλήφθηκαν την Αστυνομία πέταξαν τα ποδήλατα πάνω τους, και άρχισαν να τρέχουν μέσα στο σκοτάδι, πετώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ όταν οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν τους χτυπούσαν με χέρια και πόδια, ενώ ένας από τους τρεις προκάλεσε σε αστυνομικό βαριάς μορφής κάκωσης στο πόδι.

Οι δύο Αλοί – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 35 και 31 χρονών, ζήτησαν αναβολή για να προετοιμαστούν και έτσι θα δικαστούν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος, θα οδηγηθούν στον ανακριτή τις προσεχείς μέρες και στο μεταξύ παραμένουν κρατούμενοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας .

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Κ. Λεχώνια, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 35 και 31 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 24 ετών.

Ο 33χρονος που έχει ταυτοποιηθεί και έχει αρχηγικό ρόλο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, ενώ ο 35χρονος κι ο 31χρονος που συνελήφθησαν είχαν αναλάβει να διακινούν τις ποσότητες κοκαΐνης στο Νομό. Η Αστυνομία εξακρίβωσε την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι δενδρύλλια ς, τα οποία εκριζώθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 680 , ένα tablet και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη ένας 54χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε βάρους 0,6γρ. και ένας 37χρονος Αλβανός, για αντίσταση, ενώ δεν αποτελούν μέλη της οργάνωσης, καθώς είχαν περιφερειακό ρόλο – χρήστες.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών σε βάρος ακόμη 80 ατόμων, τα οποία επίσης είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκτός τριών ατόμων που φέρεται να προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από τους Αλβανούς που συνελήφθησαν και να τις διέθεταν δρώντας αυτοτελώς στην αγορά.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη του κυκλώματος από τη διακίνηση κοκαΐνης ανέρχονται σε 80.000 ως 100.000 €, ενώ εκτιμάται ότι από τον Δεκέμβριο 2018 μέχρι σήμερα διακινήθηκε περίπου ένα κιλό κοκαΐνης.

Αρνήθηκε ότι πέταξε το ποδήλατο του 

Στη χθεσινή δίκη του 37χρονου Αλβανού στο Αυτόφωρο που συνελήφθη για αντίσταση, οι αστυνομικοί τη Δίωξης που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση κατέθεσαν ότι από τις 11 τη νύχτα της Παρασκευής περίμεναν τους κατηγορούμενους να επιστρέψουν στο σπίτι, σε μια ανώνυμη οδό, που είχε φως, και επιλέχθηκε η περιοχή Άγιος Μηνάς Κ. Λεχωνίων, που βρίσκεται προς τη θάλασσα.

Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, εμφανίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί πάνω σε ποδήλατα. Όταν πλησίασαν κοντά στο μπλόκο, οι αστυνομικοί φώναξαν την ιδιότητά τους και τους ζήτησαν να σταματήσουν.

Τότε οι τρεις , κατέβηκαν από τα ποδήλατα, τα πέταξαν με τα χέρια πάνω στους αστυνομικούς και άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν, πετώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά όχι και τις μικροποσότητες κοκαΐνης, που είχαν πάνω τους οι δύο μέλη του κυκλώματος.

Τελικά οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και στους ακινητοποίησαν, ωστόσο οι τρεις αντιστέκονταν, τους χτυπούσαν με χέρια και πόδια, προσπαθώντας να τους αποτρέψουν να τους περάσουν χειροπέδες.

Ένας από τους άνδρες κλώτσησε στον αστράγαλο τόσο δυνατά έναν αστυνομικό, που του προκάλεσε βαριάς μορφής διάστρεμμα, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο Δικαστήριο με πατερίτσες και νάρθηκα στο πόδι!

Ο 37χρονος, που απλά βρισκόταν μαζί τους, κατέθεσε ότι, επιστρέφοντας στο σπίτι, με τα ποδήλατα, παρέα με τους άλλους δύο από ταβέρνα της περιοχής, όταν άκουσε ότι τους περίμενε η Αστυνομία, έπεσε αμέσως στο έδαφος με το ποδήλατό του, καθώς φοβήθηκε, και στη συνέχεια δύο αστυνομικοί έπεσαν πάνω του και τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι πέταξε το ποδήλατο σε αστυνομικού και ότι διέφυγε τρέχοντας, ωστόσο δεν έπεισε το Δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για αντίσταση.

Ο έδρας πρότεινε φυλάκιση τριών ετών, αλλά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή τριετίας και όρο να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα τους τόπου κατοικίας του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση