Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Εσώκλειστος” στο σπίτι του για έναν χρόνο τα Σ/Κ 23χρονος χούλιγκαν!
“Εσώκλειστος” στο σπίτι του για έναν χρόνο τα Σ/Κ 23χρονος χούλιγκαν!

“Εσώκλειστος” στο σπίτι του για έναν χρόνο τα Σ/Κ 23χρονος χούλιγκαν!

Πολύ ακριβά θα πληρώσει τη γροθιά που έριξε ένας 23χρονος Βολιώτης σε 21χρονο, έξω από το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στο ημίχρονο αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της ίκης, αφού υποχρεώνεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, βάσει του αθλητικού νόμου για έναν χρόνο τα Σαββατοκύριακα να παραμένει στο του!

Σα να μην έφτανε αυτός ο “οικιακός εγκλεισμός”, ο νεαρός θα πρέπει για δύο χρόνια να μην παρακολουθεί αγώνα του Ολυμπιακού και επιπλέον για το ίδιο διάστημα, να μεταβαίνει στο της περιοχής του, ή σε χώρο που εποπτεύεται από τις Αρχές, δύο ώρες πριν από τα ματς της αγαπημένης του ομάδας, κατά την διάρκεια τους, αλλά και δύο ώρες μετά την λήξη τους!

Ακόμα το Δικαστήριο του επέβαλλε συνολική φυλάκισης οκτώ μηνών με ένα έτος αναστολή, και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (άρθρο 133 Π.Κ.).

Το περιστατικό έγινε στις 19 οεμβρίου του 2016 έξω από το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στο Βόλο, όταν στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου, ο 23χρονος επιτέθηκε αναίτια κατά του 21χρονου που τότε ήταν 17 ετών, ρίχνοντας του γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη!

Το θύμα έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο και χρειάστηκε να κληθεί ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Βόλου, ώστε να του παρασχεθούν οι , λόγω των σωματικών κακώσεων που του προκάλεσε ο δράστης.

Επίσης στο γεγονός ενεπλάκησαν και άλλα άτομα που επιτέθηκαν στο θύμα, αλλά μετά από λίγο τράπηκαν σε φυγή.

Ο 23χρονος είδε το νεαρό έξω από τη που υπήρχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο οπαδός του Ολυμπιακού είχε στη “πλάτη του” άλλες δύο καταδίκες για παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού.

Στην του στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο πατέρας του θύματος τον είχε συκοφαντήσει στον εργοδότη του, και έτσι αυτός μόλις τον είδε με τον γιό του, επιχείρησε να του ζητήσει το λόγο.

Έτσι κουβέντα στη κουβέντα, “άναψαν τα αίματα”, και πιάστηκαν στα χέρια.

Ο συνήγορος ς ς σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγόρευση του ανέφερε πως ένα μήνα πριν την επίθεση, το θύμα πέρασε έξω από σύνδεσμο του Ολυμπιακού Βόλου στην οδό Αναλήψεως, φορώντας μπλούζα με διακριτικά της αγαπημένης του ομάδας, με ορισμένους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο σύνδεσμο να του ζητάνε να τη βγάλει, για να μη τους προκαλεί!

Μεταξύ αυτών ήταν και ο κατηγορούμενος, με τον δικηγόρο να υποστηρίζει ότι ο 21χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους συγκεκριμένους οργανωμένους οπαδούς.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά από μια παρόμοια του Μονομελούς, όπου ένας 19χρονος ντελιβεράς θα πρέπει σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ή σε χώρο που εποπτεύει η αστυνομία, δύο ώρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, να παραμείνει εκεί κατά την διάρκεια της, αλλά και δύο ώρες μετά την λήξη του ματς, λόγω της συμμετοχής του σε εισβολή οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού και Νίκης το 2014.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση