Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Έφαγε” 12 μήνες και ποινή 5.000€ για τον ξυλοδαρμό δύο γαϊδουριών
“Έφαγε” 12 μήνες και ποινή 5.000€ για τον ξυλοδαρμό δύο γαϊδουριών

“Έφαγε” 12 μήνες και ποινή 5.000€ για τον ξυλοδαρμό δύο γαϊδουριών

Δεν την γλίτωσε τελικά ο 55χρονος ιδιοκτήτης ιππικών εγκαταστάσεων που κατηγορούνταν για βάναυση μεταχείριση ζώου πλημμεληματικού χαρακτήρα, ο οποίος τιμωρήθηκε τελικά χθες από το Βόλου με φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και χρηματική 5.000€.

Παράλληλα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του έχουν επιβληθεί και διοικητικά ύψους χιλιάδων ευρώ.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, δεν προσκόμισε κάποια βεβαίωση από κτηνίατρο για την ορθότητα των πράξεων του, παρά μόνο δικαιολογήθηκε λέγοντας πως τα δύο γαϊδούρια έπαθαν σκίνιασμα και σε περίπτωση που δεν τα τρομάξει κάποιος χτυπώντας τα…υπάρχει περίπτωση να πεθάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 24 Ιουνίου ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ισχυριζόμενος πως όταν ο άνθρωπος λιποθυμάει του δίνουμε χαστούκια για να συνέλθει, έτσι και τα ζώα μπορείς να τα κλωτσήσεις στο κεφάλι για να τα συνεφέρεις, ενώ πρόσθεσε πως ένα από τα δύο γαϊδούρια που έσερνε ήταν ματιασμένο…!

Ζήτησε αναβολή της ς προκειμένου να προσκομίσει βεβαίωση κτηνιάτρου ότι η πρακτική του είναι σωστή, αλλά και να βεβαιώσει πως και τα γαϊδούρια παθαίνουν κρίση πανικού.

Τελικά κατά πλειοψηφία, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελικής αρχής που ζήτησε την ενοχή του, οι αποφάσισαν η υπόθεση να αναβληθεί.

Ο 55χρονος που εκτρέφει γαϊδούρια είχε δέσει με στο ειδικά διαμορφωμένο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, δύο γαϊδούρια και ένα πόνι και κινούνταν σε παράδρομο του περιφερειακού, στο ύψος του κόμβου Φυτόκου, πηγαίνοντας τα σε χωράφι ιδιοκτησίας του για να βοσκήσουν.

Λόγω της μικρής ταχύτητας με την οποία κινούνταν, πίσω του σχηματίσθηκε ουρά αυτοκινήτων που οι τους άρχισαν να κορνάρουν. Έτσι ο άνδρας αναγκάστηκε να αυξήσει κάπως την ταχύτητα του, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο γαϊδούρια που μετέφερε (το δεύτερο ζώο ήταν σε εγκυμοσύνη) να σωριαστεί στο έδαφος.

Αφού το έσυρε σε απόσταση λίγων μέτρων, όταν αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, σταμάτησε, βγήκε από το και το κλωτσούσε στο κεφάλι για να το επαναφέρει…

Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε δύο ακόμα φορές, με το ζώο να πέφτει στο έδαφος και ο άνδρας να το κλωτσά για να συνέλθει, ενώ το άλλο γαϊδούρι που είναι σε εγκυμοσύνη, αφηνίασε (έπαθε κρίση πανικού).

Πολίτες που βρίσκονταν σε παρακείμενο , αντελήφθησαν τι γινόταν και ειδοποίησαν τηλεφωνικά την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο μεσήλικας.

Ο 55χρονος άσκησε και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση