Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Έφαγε” 1.450€ από 31χρονο για πώληση μεταχειρισμένου οχήματος
“Έφαγε” 1.450€ από 31χρονο για πώληση μεταχειρισμένου οχήματος

“Έφαγε” 1.450€ από 31χρονο για πώληση μεταχειρισμένου οχήματος

Θύμα ενός απατεώνα από την Χαλκίδα έπεσε ένας Αλβανικής καταγωγής κάτοικος νησιού των Βορείων Σποράδων, καθώς κατάφερε να του “φάει” 1.450€, το οποίο θα έδινε το στον δράστη για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Ειδικότερα στις 9 Ιανουαρίου του ο 31χρονος Αλβανός εντόπισε μέσω διαδικτύου σε ιστότοπο πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων μια αγγελία ότι πωλούνταν ένα Citroen Saxo προς 1.500€.

Επικοινώνησε με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του οχήματος, έναν 28χρονο από την Χαλκίδα, ο οποίος του είπε εάν θέλει να μεταβεί στην Εύβοια να ελέγξει το , αλλά εξαιτίας της απόστασης ο Αλβανός του απάντησε αρνητικά.

Ο 28χρονος του ανέφερε ότι θα του αποστείλει ταχυδρομικά τα έγγραφα μεταβίβασης, αφού πρώτα του έβαζε σε τραπεζικό λογαριασμό 1.450€, ενώ τον ενημέρωσε ότι κατόπιν θα του στείλει το αμάξι με μεταφορική εταιρία στο νησί.

Το μετά από μέρες ανησύχησε βλέποντας να μην φτάνει το , και έτσι πήρε τηλέφωνο τον 28χρονο, ο οποίος όμως είχε συνέχεια κλειστό το κινητό του τηλέφωνο.

Ο άνδρας κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και υπέβαλλε μήνυση στην αστυνομία.

Χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούνταν τόσο ο 28χρονος, όσο και ένας 33χρονος φίλος του κάτοικος και αυτός Χαλκίδας, για απάτη ο πρώτος και για άμεση συνέργεια σε απάτη ο δεύτερος, καθώς του άνηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έβαλε τα ο Αλβανός, ενώ στη συνέχεια σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκταμίευσε τα και τα παρέδωσε στο συνεργό του.

Ο 33χρονος προανακριτικά είχε υποστηρίξει πως του ζήτησε ο 28χρονος φίλος του επειδή δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό να του δώσει τους κωδικούς του δικού του επειδή περίμενε να μπουν χρήματα από κάποια οφειλή, και όταν τα είδε έκανε την ανάληψη και τα παρέδωσε σε αυτόν, χωρίς να γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Το Τριμελές καταδίκασε τελικά και τους δύο ερήμην σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ τους δόθηκε και δικαίωμα, σε περίπτωση που παρουσιαστούν, έφεσης της πρωτόδικης καταδίκης.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση