Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / “Δώρα” σε μαθητές και κατοίκους της Σκοπέλου
“Δώρα” σε μαθητές και κατοίκους της  Σκοπέλου

“Δώρα” σε μαθητές και κατοίκους της Σκοπέλου

Παρείχαν γιατροί και ο  Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών  Μαγνησίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

 Ηθική ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου της προσφοράς βοήθειας σε περιοχές και ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη, ένιωσαν τα μέλη του «Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας Αργοναύτες», που στο πλαίσιο της κοινωνικής τους δράσης και της συνεργασίας με  το Δήμο Σκοπέλου (Αντ/χία Κοινωνικής Μέριμνας), έβαλαν το δικό τους λιθαράκι αλληλεγγύης στο νησί των Σποράδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας Αργοναύτες» έφτασε  το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018  στη Γλώσσα Σκοπέλου, συνοδεύοντας ομάδα γιατρών και φέρνοντας στα Δημοτικά Σχολεία της Γλώσσας και του Ν. Κλήματος, από ένα φωτοτυπικό μηχάνημα για την κάθε σχολική μονάδα, βιβλία για τις σχολικές βιβλιοθήκες, αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη και χυμούς φρούτων για τους μαθητές.

Το Δ.Σ. του ομίλου παρέδωσε, προσωπικά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους τα «δώρα», μέσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα κι αυτό γιατί, οι μικροί μαθητές, στη Γλώσσα, ετοίμασαν μια υπέροχη υποδοχή, ευχαρίστησαν με ζωγραφιές, αλλά και συγκινητικά λόγια καρδιάς, τα μέλη του Ομίλου και τους γιατρούς.

Οι Σύλλογοι γονέων και ο Δήμος Σκοπέλου  προσέφεραν  αναμνηστικά και  φιλοξενία που κέρδισαν τις εντυπώσεις των εθελοντών.

Οι γιατροί της αποστολής (καρδιολόγος, , οδοντίατρος, ειδικός παθολόγος, χειρουργός,   και εργασιοθεραπευτής-) παρείχαν, ακούραστοι, τις υπηρεσίες τους στους μαθητές, αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους της Γλώσσας.

Η επιδείνωση του καιρού, ανάγκασε την αποστολή να επισπεύσει την αναχώρησή της, κατά μία μέρα, αλλά πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στο νησί της Σκοπέλου, αφού έχει προαποφασιστεί από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας η «» του νησιού.

Σημασία και αξία για τους συμμετέχοντες, είχαν τα λόγια και τα σχόλια των μικρών και μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων του νησιού, όπως ότι η αξία της λέξης «νοιάζομαι» και η σημασία του «προσφέρω»  προσωποποιήθηκαν στα μέλη της αποστολής των γιατρών και του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας .

Επίσης ο παραλληλισμός   που εκφράστηκε απ΄ τα χείλη μικρών μαθητών, κέρδισε τις καρδιές τους, αλλά και τη δέσμευση, ότι ανάλογες δράσεις θα επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον. Ποιος παραλληλισμός; Ότι οι μυθικοί Αργοναύτες ξεκίνησαν, από την Ιωλκό, το ταξίδι τους για τα ανακαλύψουν το «χαμένο Χρυσόμαλλο Δέρας», ενώ οι σύγχρονοι Αργοναύτες ξεκίνησαν από το λιμάνι του , για να προσφέρουν μαθήματα εθελοντισμού και ανθρωπιάς».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #σεισμός 3,2 βαθμών Ρίχτερ στο Βόλο #σεισμός - https://t.co/2AufMC5J8X -

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

"Αλιεύοντας" την είδηση