Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Χαμός” από ανώνυμες καταγγελίες κατά υποψηφίων των εκλογών
“Χαμός” από ανώνυμες καταγγελίες κατά υποψηφίων των εκλογών

“Χαμός” από ανώνυμες καταγγελίες κατά υποψηφίων των εκλογών

“Βγήκαν τα μαχαίρια” για διάφορους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινές είναι οι ανώνυμες που φτάνουν στην Εισαγγελία του Βόλου, όπου άγνωστοι στρέφονται κατά υποψηφίων κατηγορώντας τους για ς και οικονομικής φύσης παρατα.

Μόνο χθες έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας έξι , την στιγμή που πάντα λίγους μήνες πριν την εκλογική διαδικασία τέτοιου είδους αναφορές σε σχέση με άλλες περιόδους τετραπλασιάζονται!

Ειδικότερα εμφανίζονται επιστολές χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αποστολέα, οι οποίες στρέφονται κατά υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, που γράφουν ότι ο τάδε έχει υποπέσει σε οικονομικό ή ηθικό παράπτωμα, και ζητούν από την Εισαγγελία να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας βάσει του νόμου, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θέτει αυτές τις καταγγελίες στο αρχείο, αφού σύμφωνα με το 43 παράγραφος 4 αναφέρεται πως η ή η αναφορά η οποία υποβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο ανωνύμως ή με ανύπαρκτο όνομα, τίθεται αμέσως στο αρχείο από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Επιπλέον σύμφωνα με την παράγραφο 2 αν η ή η αναφορά δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών τη θέτει στο αρχείο και υποβάλλοντας τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών, αναφέρει σε αυτόν τους λόγους για τους οποίους δεν άσκησε ποινική δίωξη.

Ο τελευταίος έχει δικαίωμα να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση αν πρόκειται για κακούργημα ή την ποινικής δίωξης ή τη δι προκαταρκτικής εξέτασης στα λοιπά εγκλήματα.

Όταν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι που μνημονεύονται ειδικά στην παραγγελία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, μπορεί να διαταχθεί και προκαταρκτική εξέταση.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε περισσότερο στις να επιδεινωθεί, με τα “πισώπλατα μαχαιρώματα” μεταξύ πολιτικών αντιπάλων να δίνουν και να παίρνουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση