Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Άκυρο” από την Κτηματική Υπηρεσία σε εικονοστάσι στη μνήμη του Γιώργου Καραμιχαηλίδη
“Άκυρο” από την Κτηματική Υπηρεσία σε εικονοστάσι στη μνήμη του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

“Άκυρο” από την Κτηματική Υπηρεσία σε εικονοστάσι στη μνήμη του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

Κόκκινο “άναψε” η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο αίτημα που υπέβαλλαν οι συνήγοροι της μητέρας του εξαφανισθέντα 30χρονου Θεσσαλονικιού ιώργου Καραμιχαηλίδη, για την κατασκευή ενός εικονοστασίου στη μνήμη του, στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η οικογένεια του 30χρονου υπέβαλε μέσω των συνηγόρων, αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, για την παραχώρηση άδειας, προκειμένου να κατασκευάσουν ένα μικρό εικονοστάσι στη μνήμη του άτυχου νέου.

Πριν 10 μέρες (14 Νοεμβρίου 2018), η υπηρεσία απέστειλε εγγράφως την απάντηση της, απορρίπτοντας το αίτημα της μητέρας, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος απαγορεύει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, για να κτιστεί οτιδήποτε.

Όπως είναι η φυσικό η συγκεκριμένη απόφαση έφερε απογοήτευση στην μητέρα του ιώργου Καραμιχαηλίδη Ματούλα Κοτρώτσιου, και αναμένεται το επόμενο διάστημα οι συνήγοροι της να προχωρήσουν σε παράσταση στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, ώστε να αλλάξει η αρνητική απόφαση και να δοθεί τελικά η άδεια για το εικονοστάσι.

Παράλληλα στο μέτωπο της προκαταρκτικής που είχε ξεκινήσει η Εισαγγελία Βόλου, για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την του 30χρονου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν.

Πλέον αναμένεται η περαίωση της κύριας ανάκρισης κατά των δύο ψαράδων, που εις βάρος τους ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βαθμό κακουργήματος, για έκθεση ατόμου σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Γιώργου Καραμιχαηλίδη είχε υποβάλλει στην Εισαγγελία Βόλου, και με αφορμή αυτή ασκήθηκαν οι κατά των ψαράδων.

Ο 30χρονος άνδρας είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο του στην Αλόννησο όταν έφυγε από το δωμάτιο και κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί επιχείρησε να λύσει ένα καΐκι, για να κάνει βαρκάδα στα ανοιχτά, αλλά έγινε αντιληπτός από ψαράδες.

Ο εξαφανισθείς τρομοκρατήθηκε και, αφού είχε λογομαχία με δύο ντόπιους (του φώναξαν και τον απώθησαν, καθώς το δεν ήταν δικό του, ενώ παράλληλα κάλεσαν τον ιδιοκτήτη, έναν Κρητικό), βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού.

Μετά από λίγο, χάθηκε στο σκοτάδι και οι ψαράδες που δεν έβλεπαν κάποιο ίχνος του, ειδοποίησαν το .

Αμέσως άρχισαν έρευνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Όταν ξημέρωσε, δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού την μπλούζα και το σορτς του αγνοουμένου.

Επίσης στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες στη Βότση, βρέθηκε και το μπλουζάκι του αγνοουμένου, όπου τον είδαν για τελευταία φορά πριν την του.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση