Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πυροσβέστης Άη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά στο ΑΓΝΒ
Πυροσβέστης Άη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά στο ΑΓΝΒ

Πυροσβέστης Άη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά στο ΑΓΝΒ

 Λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό της έννησης του Θεανθρώπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, σε συνεργασία με τη διευθύντρια της οσηλευτικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου οσοκομείου Βόλου,  Χαρανά Κατερίνα, στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, θέλοντας να προσφέρει χαρά στα μικρά παιδιά που δοκιμάζονται μακριά από τα σπίτια τους, αντιμετωπίζοντας κάποια ασθένεια, συνέβαλε στην πραγματοποίηση μιας πρωτότυπης ς, την Παρασκευή 13/12/2019 και ώρα 12:00.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική κλίμακα την προαναφερθείσα ώρα μετέβη στην είσοδο του Νοσοκομείου και αναπτύχθηκε έως το μπαλκόνι του 4ου ορόφου, όπου στεγάζεται η Παιδιατρική Κλινική. Από εκεί ντυμένος με τη στολή της κλασικής φιγούρας των γιορτινών ημερών, του Άη Βασίλη, προσέγγισε με την κλίμακα τον χώρο και μοίρασε χαμόγελα, χαρά και δώρα, προσφοράς του Νοσοκομείου, στα μικρά παιδιά.

Την επένδυσε μουσικά χορωδία μαθητών του Μουσικού  Σχολείου Βόλου.

Συγκεκριμένα  μοίρασε δώρα στα έξι παιδιά που νοσηλεύονταν εκεί., ενώ το  εγχείρημα παρακολούθησαν  παιδιά, , αλλά και 15 μαθητές του Μουσικού Σχολείου που βρέθηκαν εκεί με το δάσκαλό τους τον Βασίλη Αγροκώστα και τραγούδησαν τα κάλαντα.

Η χαρά που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών αποζημίωσε τους πυροσβέστες που συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας την ιδέα της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου, Κατερίνας Χαρανά.

«Κάθε χρόνο κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις στο Νοσοκομείο με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδιατρική κλινική, γιατί κανένα δεν θέλει να νοσηλεύεται. Θέλαμε να δώσουμε χαρά και σκέφθηκα ότι η Π.Υ. θα  μπορούσε να βοηθήσει γιατί ο Αί Βασίλης έρχεται από τον ουρανό. Αποδέχθηκαν άμεσα το σχέδιό μου, το οργάνωσαν και μας έκαναν το παραμύθι πραγματικότητα. Είμαστε ευγνώμονες. Δεσμεύτηκαν δε ότι κάθε χρόνος ο Άγιος Βασίλης θα έρχεται από ψηλά» επισήμανε η κ. Χαρανά.

«Με χαρά υιοθετήσαμε την πρόταση της κ. Χαρανά και συνεργαστήκαμε με την απερχόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου για να στηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η επιχείρηση. Θα είμαστε πάντα αρωγοί και μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο που δίνουν χαρά στα  α. Καλές Χριστούγεννα, καλές γιορτές», ευχήθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου.

Ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε ότι η δράση ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονται αυτές τις Άγιες ημέρες. “Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και το Νοσοκομείο να το βλέπετε μόνο για χαρές”.

H διευθύντρια της Παιδατρικής Κλινικής Αναστασία Κατσιαρδάνη-Αναστασίου, τόνισε ότι πάντα οργανώνονται εκδηλώσεις για τα παιδιά στο Νοσοκομείο, που δεν  χρειάζονται πολύ κόπο αλλά είναι πολύ σημαντικές για την ηλικία των παιδιών. «Ό Άγιος Βασίλης αποτελεί εμπειρία παιδική και είναι μια εμπειρία πολύ καλή. Ευχαριστούμε την Π.Υ. που συνεργάστηκε μαζί μας. Αυτοί που εμπνέονται τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ένα ψυχικό κόσμο λίγο ευαίσθητο».

Ο χαρωπός Άγιος Βασίλης, Χρυσοβαλάντης Πετρόπουλος, , δήλωσε ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που ανεβαίνει στο κλιμακοφόρο όχημα με τόσο ευχάριστα συναισθήματα. «Χαρήκαμε και ο κόσμος πήρε μεγάλη χαρά. Θα το επαναλάβουμε, να είμαστε καλά και ευελπιστούμε όλα τα παιδάκια να είναι υγιή» ανέφερε χαρακτηριστικά .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση