Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πυρκαγιές: Σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Ρόδος
Πυρκαγιές: Σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Ρόδος

Πυρκαγιές: Σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Ρόδος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πλέον ολόκληρο το νησί της Ρόδου, μετά από εννέα ημέρες μάχης με τις , που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, έξι δημοτικές ενότητες της Ρόδου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, ς, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, με που εκδόθηκε προχθές.

Την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα ότιας Ρόδου.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής συνεχίζονται αδιάκοπα για ένατο 24ωρο.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να εστιάζεται στην περιοχή των χωριών της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου. Οι άνεμοι είχαν εξασθενίσει το πρωί, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Αργά χθες το βράδυ, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να σταλεί από το 112.

Οσον αφορά την , υπήρξαν τις τελευταίες ώρες πολλαπλές αναζωπυρώσεις με τα μέτωπα της φωτιάς να εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού.

Πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Οι νέοι αρνήθηκαν να φύγουν και έμειναν πίσω για να σώσουν το χωριό

Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου, δημιουργήθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθοδηγώντας το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Στην Κάρυστο η της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση