Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο
Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» ς Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της υ, ενώ κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το νησί αναμένεται να μεταφερθεί στο οχηματαγωγό, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέρει 33 φορτηγά, ενώ επέβαιναν συνολικά σε αυτό 30 άτομα πλήρωμα και δύο φορτηγών,όλοι . Είκοσι από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με λέμβο καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δώδεκα μέλη πλήρωμα παρέμειναν επί του πλοίου προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το Med star είναι παραπλέοντα , πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma. Πιθανότατα όταν η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ολοκληρωθεί πλήρως το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ρόδου

Σε οι επιβαίνοντες στο πλοίο όπου εκδηλώθηκε φωτιά

Σε του νησιού μεταφέρθηκαν τα είκοσι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου med Star που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ρόδου νωρίτερα έχοντας εγκαταλείψει το πλοίο. Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους και παρά το γεγονός ότι είχε κινητοποιηθεί το νοσοκομείο της Ρόδου δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν σε κανένα . Στο πλοίο παραμένουν 12 μέλη του πληρώματος που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση