Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο
Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκγιά που εκδηλώθηκε το πόγευμα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού υ «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το νησί αναμένεται να μεταφερθεί στο οχηματαγωγό, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη , μεταφέρει 33 , ενώ επέβαιναν συνολικά σε αυτό 30 άτομα πλήρωμα και δύο οδηγοί φορτηγών,όλοι Έλληνες. Είκοσι από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με λέμβο καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δώδεκα μέλη πλήρωμα παρέμειναν επί του πλοίου προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση της ς.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το Med star είναι παραπλέοντα πλοία, πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma. Πιθανότατα όταν η επιχείρηση κατάσβεσης της ς ολοκληρωθεί πλήρως το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ρόδου

Σε ξενοδοχείο οι επιβαίνοντες στο φορτηγό πλοίο όπου εκδηλώθηκε φωτιά

Σε ξενοδοχείο του νησιού μεταφέρθηκαν τα είκοσι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου med Star που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ρόδου νωρίτερα έχοντας εγκαταλείψει το πλοίο. Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους και παρά το γεγονός ότι είχε κινητοποιηθεί το νοσοκομείο της Ρόδου δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν σε κανένα . Στο πλοίο παραμένουν 12 μέλη του πληρώματος που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την κατάσβεση της ς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του.

-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση