Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πυρ ομαδόν από σωματεία κατά της κυβέρνησης για την απαγόρευση διαδηλώσεων
Πυρ ομαδόν από σωματεία κατά της κυβέρνησης για την απαγόρευση διαδηλώσεων

Πυρ ομαδόν από σωματεία κατά της κυβέρνησης για την απαγόρευση διαδηλώσεων

EKB: Ολισθαίνει επικίνδυνα στον αυταρχισμό η  

Δυστυχώς, η λαϊκή θυμοσοφία ότι «του κοράκου τα παιδιά όσο πάνε και μαυρίζουν..» επιβεβαιώνεται: και μεθόδους περιστολής των εργατικών και λαϊκών ελευθεριών, που θυμίζουν άλλες, μαύρες στιγμές, της πολιτικής ιστορίας της χώρας, υιοθετεί η , καταθέτοντας, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις, το έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι προφανές ότι δεν την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση για την τήρηση «κανόνων ευταξίας» στις μαζικές αντιδράσεις, που ακριβώς ο στόχος τους είναι να εκφραστεί δυναμικά η εργατική και λαϊκή δυσφορία σε τέτοια και αντίστοιχα , που δένουν χειροπόδαρα εκείνους που αντιστέκονται. Πρόκειται ξεκάθαρα για άλλη μία θεσμική ολίσθηση της κυβέρνησης, η οποία έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ισοπεδωτικών μέτρων, με πρόσχημα τον covid 19, των ψηφισθέντων νόμων για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δή του δημοκρατικού «όπλου» της απεργίας και τόσων άλλων αντεργατικών νομοθετικών «δώρων» στους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΕΚΒ καλεί τους τοπικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους να αποστούν, πρώτοι αυτοί, από τους επικίνδυνους δρόμους που επιλέγει να βαδίσει η Εξουσία, με την ίδια ζέση, που το έκαναν και όταν, από τη θέση της αντιπολίτευσης, συμμετείχαν (ενθουσιωδώς μάλιστα) σε τέτοιες ακριβώς μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις εργατικής και λαϊκής οργής.

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν πρόκειται να σκύψουν ποτέ το . Τα πάσης φύσεως σχέδια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης διαμαρτυρίας, το παραπέμπον σε εποχές χούντας «νόμος και τάξη» στην πράξη δεν θα περάσουν. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα  και σύμπασα η δημοκρατική κοινωνία, εδώ θά ’μαστε…

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ

Χουντικής έμπνευσης το της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Κατατέθηκε για συζήτηση στη , από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το νομοσχέδιο που θέτει απαράδεκτους περιορισμούς στη δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με ενίσχυση του πλέγματος καταστολής, για τον περιορισμό της λαϊκής διαμαρτυρίας και των διεκδικήσεων.

Πρόκειται για νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.

Αποτελεί αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή, καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο.

Με βάση το “νέο” νομοσχέδιο:

  • “Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης.” (άρθρο 3)
  • Ο οργανωτής της συγκέντρωσης “συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.”(άρθρο 4)
  • Αν η κινητοποίηση (, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης..” (άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.” (άρθρο 8)

 

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:

  • Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (άρθρο 14)
  • Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…” Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)
  • Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (άρθρο 7, παρ. 4)
  • Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (άρθρο 15)

Θα μείνει στα χαρτιά. Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία.

Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο .

Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση