Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πτώση Φάντομ: Νεκρός και ο κυβερνήτης
Πτώση Φάντομ: Νεκρός και ο κυβερνήτης

Πτώση Φάντομ: Νεκρός και ο κυβερνήτης

Νεκρός είνι κι ο του Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το ενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πρόκειται για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, για τον εντοπισμό του οποίου διεξάγονταν έρευνες εδώ και δύο 24ωρα.

Η ανακοίνωση του ΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Προχθές είχε ανασυρθεί νεκρός ο συγ του αεροσκάφους, υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών. Οι δύο δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν υπολείμματα υ.

Ηδη σειρά ειδικών που έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για το δυστύχημα σημειώνουν πως η πιθανότητα να χάθηκε ο έλεγχος του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια των κλειστών ελιγμών που πραγματοποιούσε το ζεύγος των δύο Φάντομ, τα οποία είχαν απογειωθεί από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο πλαίσιο άσκησης χαμηλής ναυτιλίας, δεν πρέπει να αποκλείεται.

Οι ασκήσεις χαμηλής ναυτιλίας διεξάγονται σε ύψος 300 ποδών (δηλαδή περίπου 100 μέτρων) από την επιφάνεια της ς και βασικό σενάριό τους είναι η προσομοίωση πτήσης «κάτω από τα ραντάρ» σε αποστολή ς και βομβαρδισμού.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τις πρώτες, αρχικές εκτιμήσεις, το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα δεν θα βγει παρά μόνο έπειτα από ενδελεχή έρευνα που θα ακολουθήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση