Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί δύο πιλότοι
Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί δύο πιλότοι

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί δύο πιλότοι

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Πτώση Canadair: Νεκροί οι δύο πιλότοι – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ-1
Ο (Ι) Περικλής Στεφανίδης

 

Πτώση Canadair: Νεκροί οι δύο πιλότοι – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ-2
Ο σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην .

: Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της ς μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Στις 15:05, το τύπου CL-215, με πλήρωμα τους δύο ιπταμέ, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Ελικόπτερο από την ομάδα που επιχειρούσε στο σημείο αποβίβασε, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση