Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ψήφος αποδήμων: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο
Ψήφος αποδήμων: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο

Ψήφος αποδήμων: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο

Tο υπερψηφίστηκε από ΝΔ, - , Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Με 208 ψήφους «υπέρ», έναντι 68 «κατά» και 24 «παρών» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το του υπουργείου Εσωτερικών για την «Αρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», υπερβαίνοντας το μέτρο των τουλάχιστον 200 θετικών ψήφων που απαιτεί η συνταγματική διάταξη.

Κατά την , το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του από τους βουλευτές της ΝΔ, του - , της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΚΚΕ, ενώ Σπαρτιάτες και  τάχθηκαν με το «παρών».

Κεραμέως: Νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική Ιστορία

«Να ανοίξουμε όλοι, με την θετική μας ψήφο, ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική Ιστορία» είχε σημειώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό «ρυθμίζεται ένας αντιδημοκρατικός παραλογισμός που κρατούσε επί δεκαετίες εκτός της εκλογικής διαδικασίας εκατοντάδες Έλληνες που έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν μπορούσαν να το ασκήσουν».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, σχολίασε πως το νομοσχέδιο αυτό ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και είχε περιληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση