Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ψήφο στη ΝΔ ζήτησε από το Βόλο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος
Ψήφο στη ΝΔ ζήτησε από  το Βόλο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

Ψήφο στη ΝΔ ζήτησε από το Βόλο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

Ψήφο στη ζήτησε απόψε από το Βόλο ο ευρως Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία , τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα σταθεροποιηθεί η χ και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική που εφαρμόζει επισημαίνοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά.

Ο Γ. Κύρτσος, μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την προεκλογική αντιπαράθεση και τούτο διότι καταρρίφθηκαν όλοι οι μύθοι και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχτηκαν κάλπικες, ενώ κατηγόρησε και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας πως προκάλεσε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο , κι ενώ η κυβέρνηση –ΠΑΣΟΚ τελείωνε με το 2ο μνημόνιο κι αντ' αυτού οκ. Τσίπρας έφερε ένα τρίτο μνημόνιο βουνό, χρεώνοντας επιπλέον τη χ.

«Τέλειωσαν τα παραμύθια και με την Αριστερά, μετά το διαζύγιο, αλλά και όσα λέγονταν ότι θα δοθούν χρήματα από τη σία , τη Βενεζουέλα και την Κίνα. Λυτρωθήκαμε από τους μύθους του Αλέξη Τσίπρα και αυτό κάνει πιο ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση» είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Στον αντίποδα σημείωσε πως η ΝΔ αναγεννήθηκε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ενωμένη επιχειρεί ανοίγματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους , ακόμη και στην ευρωπαϊκή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «θέλουμε να λύσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα, αλλά είμαστε καλοί κι έξυπνοι άνθρωποι και θεωρούμε ότι για να πάρουμε την πρωτιά με ένα ποσοστό 32-34% πρέπει να φτιάξουμε μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία του 60-80%,ώστε να μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο.»

Όσον αφορά στο 3ο Μνημόνιο ο κ. Κύρτσος είπε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι για τη χώρα «γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις προκλήσεις: το μνημόνιο Τσίπρα, που εκτιμάμε ότι μπορούμε να ξεμπερδέψουμε σε δύο χρόνια και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, συγκριτικά με τους άλλους, που θα πάνε ή σε παράταση μνημονίου ή, ακόμα χειρότερα, σε Grexit.

Η δεύτερη πρόκληση είναι η υστέρηση στα φορολογικά και ασφαλιστικά και θα φροντίσουμε να βρεθεί χρηματοδότηση για να μπορούμε να πληρώνουμε τις μειωμένες συντάξεις Τσίπρα. Η τρίτη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το μεταναστευτικό, που από 30.000 που ερχόταν επί Σαμαρά η ροή αυξήθηκε σε 250.000 με 300.000 ετησίως». Όπως εξήγησε, πρέπει να μπαίνουν πολύ λιγότεροι παράνομοι μετανάστες, για να δίνονται ευκαιρίες στους πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά και να μη διαλυθεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στην ΕΕ και στο πρόβλημα αυτό μόνο η Ν.Δ. μπορεί να απαντήσει.

Επίσης επιτέθηκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας Ο Γιώργος Κύρτσος επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΑ λέγοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμαζόταν να τελειώσει το μνημόνιο σε μήνες, με 2-2,5 δις € πρόσθετα , αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προκάλεσαν πρόωρες , υποσχόμενοι τέλος μνημονίων, τέλος λιτότητας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με ένα «βουνό», το τριετούς διάρκειας μνημόνιο Τσίπρα, με αθροιστικά 18-20 δις €, περίπου δεκαπλάσια από τα μέτρα Σαμαρά – Χαρδούβελη.

Ο ίδιος είπε ότι σπατάλησαν άσκοπα χρήματα αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες και πως αποσταθεροποιήθηκε η θέση της χώρας στους κόλπους της Ε.Ε.

Ο κ. Κύρτσος σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι καλές για τη ΝΔ, ωστόσο διευκρίνισε ότι η μάχη θα κριθεί στο νήμα και πρόσθεσε: « Έχουμε ανοιχτή την αγκαλιά μας».
Τέλος ανάφερε ότι η ΝΔ δεν στηρίχτηκε στην επικοινωνιακή πολιτική, αλλά στην πολιτική ουσία και τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε άριστη παρουσία και στους δύο αυτούς τομείς.
nd2 (1)nd2 (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση