Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Προς ψήφιση στη Βουλή κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες το νομο για τη νέα μορφή του Θεσσαλίας. Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας υπό τον Κ. αβρόγλου, παρουσία αιρετών και πανεπιστημιακών.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα αβρόγλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Ηλία Γεωργαντά, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, κ. , του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας ς, κ. Τσιάκου, του Δημάρχου Λάρισας, κ. Καλογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου, του Δημάρχου ς, κ. Αλεξάκου, του Πρύτανη του Θεσσαλίας, κ. Μαμούρη, της Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Λαλιώτου, του Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μπιλίνη, του Πρύτανη του Θεσσαλίας, κ. Σπηλιώτη, του Αντιπρυτάνεως του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Βραχνάκη, του Αντιπρυτάνεως του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Πλαγιαρά, καθώς και συνεργατών και νομικών συμβούλων του Υπουργού.

Μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε, συμφωνήθηκε ότι, το νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γίνεται επί της αρχής δεκτό καθώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αναβαθμίζει ουσιαστικά το ρόλο της Θεσσαλίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα.
Εφεξής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει τη δυνατότητα, στη νέα του ενιαία μορφή, να σχεδιάσει τη στρατηγική της ακαδημαϊκής του ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη, τόσο την ανάγκη μιας ισόρροπης ανάπτυξης ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν τις ακαδημαϊκές του μονάδες, όσο και τη συνολική αναβάθμιση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εθνικό και ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό σύστημα.
Για τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με αριθμό νέων τμημάτων καθώς και θεσμικά ζητήματα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα είναι ενεργός συμπαραστάτης στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Πρωτοβάθμιας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης να επιτευχθούν περαιτέρω ουσιαστικές συγκλίσεις προς όφελος όλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση