Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης

Η μαζική αποδοχή, εκ μέρους του κ. Γ. Κατρούγκαλου, τροπολογιών που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η εξ αυτού του λόγου αποχώρηση της Ν.Δ. από την αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής σημάδεψαν χθες τη μαραθώνια κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης».

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού, καθώς μέσω του σχεδίου νόμου επαναπροσλαμβάνονται υπάλληλοι του Δημοσίου, τα αιτήματα των οποίων υποστήριζε ως δικηγόρος ο κ. Κατρούγκαλος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί της αρχής του νομοσχεδίου και η οποία έγινε νωρίς το απόγευμα, επί 254 παρόντων βουλευτών υπήρξαν 157 «ναι», 79 «όχι», ενώ καταγράφηκαν και 17 «παρών».
Συνολικά, στο σχέδιο νόμου είχαν κατατεθεί 58 τροπολογίες, εκ των οποίων οι εννέα  ήταν  υπουργικές. Από τις 16 που απεδέχθη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών οι δύο ήταν από το ΚΚΕ και όλες οι υπόλοιπες από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντικρίζοντας τις εντονότατες αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης είπε πως «χρειάζεται ευαισθησία όταν οι τροπολογίες έχουν να κάνουν με τον πόνο εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν αδικηθεί»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κ. Βούτση, επισημαίνοντας ότι μεταξύ των «αδικημένων» είναι και η τακτοποίηση ακόμη και δικαστικών υποθέσεων δημάρχων. Παράλληλα, τόνισε πως αν και θα έπρεπε να υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφορικά με το δημοσιονομικό κόστος των επίμαχων τροπολογιών, κάτι τέτοιο δεν υπήρξε.

Πριν αποχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, ενημερώνει για την  πορεία των διαπραγματεύσεων μέσω non papers και όχι επισήμως, όπως θα έπρεπε, τη Βουλή.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση