Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο που αφορά «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του.

Στην , με την οποία έκλεισε τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, , σημείωσε ότι ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, καθώς σχεδόν σε όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν θετικές κρίσεις για ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου. Επεσήμανε την πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή, που επιφέρει – όπως είπε – η της τράπεζας θεμάτων και του συνυπολογισμού της βαθμολογίας της ’ και β’ λυκείου για την εισαγωγή στα και ΤΕΙ, καθώς παίρνει σάρκα και οστά ο διαχωρισμός του λυκείου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τον χαρακτήρα κατεπείγοντος, με τον οποίο κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, τόνισε: «Δεν αφήσαμε να πάει μια χρονιά χαμένη, μια γενιά χαμένη» και πρόσθεσε: «Μας τιμά, θεωρώ, ότι φέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλες δυσκολίες και με μία καλή διαβούλευση» το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Στην αρχή της διαδικασίας της συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου, διεξήχθη η ψηφοφορία επί της αρχής, με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των να υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο. ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ το καταψήφισαν, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ψηφοφορία της ολομέλειας της Βουλής.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στην της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

  • Απείλησε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη χώρου που μισθώνει #ΟμάδαΔΙΑΣ - https://t.co/4KhIAHMTlB -

"Αλιεύοντας" την είδηση