Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ομόφωνο ψήφισμα του ΤΕΕ για απόσυρση του ασφαλιστικού ν/σ
Ομόφωνο ψήφισμα του ΤΕΕ για απόσυρση του ασφαλιστικού ν/σ

Ομόφωνο ψήφισμα του ΤΕΕ για απόσυρση του ασφαλιστικού ν/σ

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε η Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας κατά την ειδική διευρυμένη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 με την συμμετοχή και μελών του τμήματος, με βασικό θέμα το ασφαλιστικό που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση και πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις και αυτή των αρχιτεκτόνων-μηχανικών.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

  1. Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και των επιμέρους παραμέτρων που καθορίζουν τις εισφορές, τις συντάξεις και εν τέλει τη βιωσιμότητά του. Η βιωσιμότητα αυτή δε μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την ύπαρξη του επαγγελματικού και επιστημονικού μας χώρου.
  2. Άνοιγμα πραγματικού διαλόγου από μηδενική βάση με τους και τα επιμελητήρια με ταυτόχρονες αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα όλων των ταμείων. Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να γίνει με βάση το πραγματικό εισόδημα.Τα παραπάνω είναι μια αρχή που μας βρίσκει σύμφωνους υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται από όρια και προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις όπως η κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η βιωσιμότητα των εργαζομένων και της επιχείρησης και αξιοπρεπείς συντάξεις.

  3. Με το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον είναι αναγκαίο το νέο ασφαλιστικό που θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως αποτέλεσμα πραγματικού διαλόγου, πρέπει να γίνει σε περιβάλλον που δεν θα εξαρτάται από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις άλλες μνημονιακές δεσμεύσεις. Η βιωσιμότητα του όποιου ασφαλιστικού συστήματος θα είναι γράμμα στο κενό, αν δεν συνδέεται και διαπνέεται ταυτόχρονα από το πνεύμα αλληλεγγύης και το σεβασμό των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Διεκδικούμε:
 Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών ( των διατάξεων του Ν. 3986/2011, 44, § 14 κ΄15). όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
 Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ με προσαρμογή των υποχρεώσεων εισφοράς στις πραγματικές δυνατότητες των συναδέλφων όπως αυτές προκύπτουν από την επαγγελματική δραστηριότητα στις παρούσες συνθήκες
 Άρση της υποχρέωσης εισφοράς για όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα από το επάγγελμα μηχανικού.
 Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως τυχόν ασφαλιστικών οφειλών.
του ΚΕΑΟ. Όχι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη σε -ταμεία-τράπεζες για άνεργους- υποαπασχολούμενους- εργαζόμενους. Αναστολή κάθε δίωξης και αναγκαστικής είσπραξης για προς το ταμείο.
 Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος με εξαίρεση τις περιπτώσεις εργοδοτικών οφειλών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους να δουλέψουν.
 Άρση των τοκογλυφικών όρων «διακανονισμού» των ασφαλιστικών οφειλών. Κατάργηση των τόκων επί των οφειλών.
 Αναγνώριση των ανέργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών, παροχή αξιοπρεπούς επιδόματος ανεργίας – υποαπασχόλησης, με αναδρομική ισχύ. Προστασία της μητρότητας με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανήλικων τέκνων και τις παροχές που προβλέπονται στα άλλα ταμεία.
 Αποκατάσταση συντάξεων και ορίων ηλικίας στο προ μνημονίου καθεστώς με κρατική εγγύηση και έλεγχο και πάντως ως προς την κατώτατη ίση με τις ανάγκες μιας αξιοπρεπείς διαβίωσης και όχι συντάξεις φτώχιας.
 Να επιστραφούν όλα τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος. Αποκατάσταση των αποθεματικών των Ταμείων από το και τιμωρία των υπευθύνων για την συγκεκριμένη απώλεια. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των αποθεματικού από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστηριακό τζόγο. Αποσύνδεση του Ταμείου από την Τράπεζα Αττικής και απαγόρευση της μετατροπής πόρων του σε χρηματιστικούς τίτλους.
 Καταβολή στο Ταμείο της οφειλόμενης κρατικής χρηματοδότησης και των αναδιανεμητικών πόρων. Καταβολή όλων των οφειλόμενων της εργοδοσίας.
 Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας ώστε να παταχθεί η διαφυγή πόρων από το ταμείο.
Το ΤΕΕ Μαγνησία συμμετέχει στη συντονιστική γραμματεία του οργάνου που έχει συγκροτηθεί με τους υπόλοιπους της Μαγνησίας για τον άμεσο συντονισμό του αγώνα καθώς επίσης και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με όλους τους επιστημονικούς , τους αυτοαπασχολούμενες, τους εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημοσίου, ανέργους και συνταξιούχους.
Ο για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να είναι διαρκείας και με συνέπεια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση