Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την υποδοχή των προσφύγων στον Βόλο
Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την υποδοχή των προσφύγων στον Βόλο

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την υποδοχή των προσφύγων στον Βόλο

“Πεδίο μάχης”  η αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

 

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην  σημερινή ταραχώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου  το ψήφισμα για την υποδοχή των προσφύγων στον Βόλο.

Ο Δήμος Βόλου ζητά ενημέρωση από την κυβέρνηση, σχετικά με το αν έχει επιλεγεί η πόλη για τη δημιουργία hot spot. Η σημερινή συνεδρίαση είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, ωστόσο σκιάστηκε από την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Καλούτσας που παρευρίσκονταν στην αίθουσα.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρευρέθηκαν πολίτες, κάτοικοι του Φυτόκου, εκπρόσωποι αριστερών συλλογικοτήτων και φορέων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος κ.ά.
Ο εκτελών δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλου έχει μεγάλη ευαισθησία στα θέματα αυτά, ενώ η επίσημη θέση εκφράστηκε μέσα από τον Αχ. Μπέο.
«Έχουμε την βούληση να συμβάλλουμε στην ανακούφιση του προβλήματος, αλλά διασφαλίζοντας ανθρώπινες στάσεις κι όχι με σπασμωδικές κινήσεις, με πανικό χωρίς διάλογο κι ενημέρωση. Είμαστε θετικοί στη δημιουργία κέντρου, αλλά με ειλικρινή διάλογο μακριά από σκοπιμότητες. Μας κατηγορούνε ότι έχουμε κρυφή ατζέντα, καμία κρυφή ατζέντα δεν έχουμε, αφού εμείς δεν επηρεαζόμαστε από κανέναν πολιτικό προϊστάμενο».
Ο κ. Θεοδώρου ζήτησε από όλους να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων  κι αναφέρθηκε στην αλληλογραφία  με το Υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι «καμία συμφωνία δεν κάναμε όταν πληροφορηθήκαμε για τον Αγ. Ανδρέα στο Φυτόκο και πήγαμε να το σταματήσουμε. Μονομερείς ενέργειες χωρίς διάλογο δεν γίνονται ανεκτές. Χθες καταθέσαμε την τελική μας πρόταση προς τον Υπ. Εθνικής Άμυνας που αφορά στην άμεση αντιμετώπιση κι άμεση λύση.
Το κέντρο αυτό να δημιουργηθεί στην περιοχή Μαλάκι, όπου είναι πλήρως οργανωμένο, στα ΚΑΑΥ. Στον άνετο αυτόν χώρο, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διαβίωση των προσφύγων. Υπάρχουν χώροι υγιεινής και δε θα τους στερηθούν οι στρατιωτικοί».
Επίσης ενημέρωσε το σώμα ότι όταν υπάρξει επίσημη ενημέρωση θα ξανασυνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό κι όπως τόνισε: «Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και να βγούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ρώτησε τον κ. Θεοδώρου αν έχει ενημέρωση ο Δήμος, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι  θα υπάρξει επιχορήγηση των ΟΤΑ κι ότι θα επιβαρύνουν τους ΚΑΠ  με τον κ. Θεοδώρου να απαντά ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση εκτός από την αλληλογραφία, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας αναφέρθηκε στην απάντηση της Δημοτικής Αρχή σε δήλωση του δημάρχου Πειραιά που ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ήδη αναλάβει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες και υπάρχει η αναγκαία συνεννόηση με τους αρμόδιους και ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να του προσκομίσει την αλληλογραφία και με ποιους συνεννοήθηκε.
Ο  κ. Θεοδώρου απάντησε  ότι δεν υπάρχει άλλη αλληλογραφία, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια των ερωτήσεων από τον κ. Γαργάλα ο κ. Μπέος ζητούσε να τον βγάλουν έξω.
Ο  κ. Πατσιαντάς, σημείωσε ότι η βασικότερη αιτία είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τονίζοντας ότι «με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται κατά το δοκούν, υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις στις αδύναμες οικονομικά χώρες όπως η Ελλάδα και δυστυχώς η Ελλάδα βιώνει αυτές τις επιλογές κι από τόπος πέρασμα γίνεται τόπος προορισμού χιλιάδων μεταναστών. Η πόλη μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα. Ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή είναι προσφυγούπολη. Είμαστε υποχρεωμένοι την ευαισθησία να την μετουσιώσουμε σε πράξη, ακόμη κι αν τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα κι αν η πόλη επιλεγεί για τη δημιουργία θα πρέπει να γνωρίζουμε τον αριθμό των προσφύγων, να κάνουμε πάλι δημοτικό συμβούλιο, να δούμε τα οικονομικά οφέλη, να δούμε αν η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει τη δράση και να δούμε από τώρα ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του χώρου».
Μάλιστα ανέφερε ότι η πρόταση της μειοψηφίας ταυτίζεται με την πρόταση του ανεξάρτητου συμβούλου Ν. Κανελλή για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο Εκθεσιακό Κέντρο και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στη Ν.Ιωνία, ενώ την ιδέα για το Μαλάκι την χαρακτήρισε ρεαλιστική.
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι θα έπρεπε να κληθούν και οι βουλευτές,  επισημαίνοντας ότι το θέμα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Μάλιστα χαρακτήρισε απροετοίμαστη τη Δημοτική Αρχή, με τον κ. Μπέο που βρίσκονταν στην αίθουσα να σχολιάζει, ενώ σχολίαζαν και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης χαρακτήρισε ανίκανο τον πρόεδρο, με τον κ. Μουλά να κάνει λόγο για παραλήρημα από πλευράς του κ. Λαμπρινίδη.
Συνεχίζοντας  η κα. Οικονόμου είπε  ότι απαιτείται σαφής κι αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση αλλιώς η συζήτηση είναι χωρίς ουσία.
Ο επικεφαλής της Απ. Νάνος άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή λέγοντας: «Ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε στελέχη του ΚΚΕ απεναντίας η Δ.Α. κρύβεται από πολιτικούς εκπροσώπους και προϊσταμέ και δουλεύετε πίσω από κομματικές ταυτότητες, προκαλώντας την αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Μάλιστα ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Σουίπας,  έβρισε τον κ. Νάνο , αλλά μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα ο δεύτερος συνέχισε παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος, ενώ κάλεσε- μεταξύ άλλων- τον λαό να μην επιτρέψει αυτή η στάση από την Ε.Ε. να γίνει πεδίο εκμετάλλευσης ρατσιστών κ.ά.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, αναφερόμενος στην πρόταση της Δ.Α. για φιλοξενία των προσφύγων στα ΚΑΑΥ στο Μαλάκι, σημείωσε ότι δεν ανήκει όλη η περιοχή στο και πρόσθεσε «Μόνη της η Δ.Α. ανακίνησε το θέμα. Καμία Δ.Α. δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα» και πρότεινε συντονισμό των φορέων με τη συμμετοχή του ΙΣΜ, του ΤΕΕ και κινηματικών συλλόγων, τονίζοντας ότι οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι θα κοινοποιήσουν την πρότασή τους στο συντονιστικό όργανο που με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να συγκροτηθεί.
Τέλος η σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Κατερίνα Τσοπουρίδου συμφώνησε να γίνει μία συντονιστική επιτροπή που θα κατευθύνει και θα δίνει οδηγίες, επισημαίνοντας ότι το όποιο κέντρο φιλοξενία γίνει θα πρέπει να είναι έξω από τον ιστό της πόλης
Κλείνοντας ο  Θαν. Θεοδώρου καταδίκασε κάθε μορφή βίας απ' όπου κι αν προέρχεται, τονίζοντας ότι πίσω από τον ξυλοδαρμό στελέχους  της Χρυσής Αυγής από κουκουλοφόρους υπάρχουν υποκινητές, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς ήρθαμε εδώ σήμερα να κάνουμε μια συζήτηση και να βγούμε όλοι ενωμένοι με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Ήρθαμε έτοιμοι με πρόταση, ωστόσο από λίγους άκουσα να έχουν προτάσεις κι από λίγους άκουσα αν συμφωνούν με την πρόταση αυτή. Ο Δήμος έστειλε επιστολή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος άσκησε κριτική στην κα. Οικονόμου, η οποία μαζί με τον κ. Λαμπρινίδη είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση καθώς και στον  κ. Νάνο, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Γαργάλα είπε ότι δεν άκουσε καμία πρόταση, με τον Κ.  Γαργάλα να απαντά «είστε κουφός» και τον κ. Θεοδώρου να συνεχίζει ζητώντας του να πάρει θέση.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα αναφέρεται: ” Το μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί την πατρίδα μας, πολύ σύντομα θα απασχολήσει και την πόλη μας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζομε την διάσταση, την οποία θα λάβει, διότι κανείς με σιγουριά δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του στους επόμε μήνες.

Η Ελλάδα έχει καταστεί πλέον χώρα υποδοχής προσφύγων από διάφορες χώρες, οι οποίοι εισρέουν από την γείτονα Τουρκία. Η μεταχείριση, την οποία υφίστανται από τους Τούρκους δουλεμπόρους, η απώλεια χιλιάδων αθώων ζωών στο Αιγαίο και η απάνθρωπη υποδοχή, την οποία έχουν στις ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί μελανή κηλίδα για τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πόλη του Βόλου επελέγη για την δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων. Ο Δήμος Βόλου δεν έχει πλήρη ενημέρωση για τους χώρους υποδοχής, τον τρόπο λειτουργίας και για άλλες σχετικές πληροφορίες.

Κανένας δεν είναι αντίθετος στο βοηθήσουμε τους πάσχοντες συνανθρώπους μας αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες ώστε η όλη συνδρομή μας να καταστεί επιτυχής. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος μέσα από ενδεχόμενες προχειρότητες η πόλη μας να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα σε βάρος, τόσο των προσφύγων, όσο και των συμπολιτών μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας να συνεργαστούν με τον για την καλύτερη αντιμετώπιση της υποδοχής των προσφύγων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην πόλη μας και στις γύρω περιοχές.

Καθιστούμε σαφές ότι κάθε αυθαίρετη και ετσιθελική ενέργεια, ερήμην της βούλησης του Δήμου Βόλου και των πολιτών, θα μας βρει αντίθετους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ζητούμε να πρυτανεύσει η λογική και οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι συναινετικές και να στοχεύουν τόσο στην εδώ ανθρώπινη και αξιοπρεπή παραμονή των προσφύγων, με τη διασφάλιση όλων των προβλεπόμενων όρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και για την αδιατάρακτη λειτουργία της πόλης, χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις της ζωής των πολιτών. Εμείς ως Δήμος Βόλου έχουμε και τη βούληση και τη δυνατότητα να το επιτύχουμε”.

Ο Γιώργος Μουλάς

Για άλλη μία φορά, οι κ.κ. Οικονόμου και Λαμπρινίδης δεν μπόρεσαν στοιχειωδώς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λαμπρινίδης από την αρχή προκαλούσε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιθυμώντας θερμό επεισόδιο, που θα εξέτρεπε την σοβαρή συζήτηση για την υποδοχή των προσφύγων. Το θερμό επεισόδιο δυστυχώς έγινε από τους γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους, που αμαύρωσαν την λειτουργία του κορυφαίου δημοκρατικού οργάνου της πόλης μας.

Η εισβολή των κουκολοφόρων, μία πράξη εντελώς αντιδημοκρατική καυτηριάστηκε από όλους, εκτός από την κυρία Οικονόμου και τον κ. Λαμπρινίδη, που για αστείο λόγο αποχώρησαν από την συνεδρίαση, αποφεύγοντας να πάρουν θέση.

Είναι λυπηρό παλαιά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως οι κκ Οικονόμου και Λαμπρινίδης, να φυγομαχούν και να μην παραμένουν για να πάρουν θέση για τα θλιβερά γεγονότα, που έπληξαν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς, είναι ανίκανοι και αδαείς να σταθμίσουν συμβάντα και καταστάσεις υποβαθμίζοντας τον ρόλο, που τους έχει ανατεθεί από μερίδα του βολιώτικου λαού.

Ατυχώς, η ανεπάρκεια τους θα ταλανίσει για ακόμα τριάμισυ χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εκτός και αν αποφασίσουν να φύγουν ενωρίτερα”.

Επιλογή Ευθύνης: «Συνεδρίαση-παρωδία από μια εντελώς απροετοίμαστη Δημοτική Αρχή»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», Ν. Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδης, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μετά από την αποχώρησή τους από τη σημερινή συνεδρίαση – παρωδία του Δ.Σ. Βόλου (ο Απ.Παπατόλιας και ο Ν.Στόικος απουσίαζαν δικαιολογημένα εκτός Βόλου), αναφέρουν τα εξής:

«Παρά το ότι κληθήκαμε να συζητήσουμε το κρισιμότερο θέμα των ημερών, το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, το Δημοτικό Συμβούλιο μετατράπηκε, για άλλη μία φορά, σε παρωδία, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου και των μελών της πλειοψηφίας.

Από την αρχή της συνεδρίασης, που σημαδεύτηκε από την προκλητική παρουσία του χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου και συνοδών του, ήταν συνεχείς οι προκλήσεις και η κλιμάκωση της έντασης από τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του εκτελούντος δημάρχου, του σε αργία δημάρχου και των μελών της πλειοψηφίας, σε βάρος των επικεφαλής των μειοψηφιών και του εκπροσώπου των ανεξάρτητων συμβούλων. Ακόμα και μετά το καταδικαστέο γεγονός της εισβολής και επίθεσης κουκουλοφόρων, η ένταση συνεχίστηκε, με καθοριστική ευθύνη του κ. Μουλά, ο οποίος μάλιστα απευθύνθηκε με αήθεις χαρακτηρισμούς προς ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο.

Κατόπιν αυτών, κρίναμε εντελώς ευτελιστική για την προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια την παραμονή μας σε μία συνεδρίαση, που αποτελούσε θλιβερή επανάληψη απίστευτων και χωρίς ιστορικό προηγούμενο καταστάσεων τις οποίες ζούμε επί ενάμιση χρόνο τώρα, που έχουν οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση και καταρράκωση το κύρος του κορυφαίου συλλογικού πολιτικού οργάνου της πόλης μας.

Εξάλλου, ούτως ή άλλως, η συνεδρίαση δεν είχε κανένα νόημα, αφού αποδείχθηκε ότι στόχος της ήταν να καλύψει τη γύμνια μιας παντελώς ανέτοιμης, στο ενδεχόμενο της φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο μας, Δημοτικής Αρχής, η οποία συγκάλεσε τη συνεδρίαση στο «και πέντε», δηλώνοντας ανερυθρίαστα άγνοια για τα πάντα και παντελή έλλειψη ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει με τις εκλεκτικές πολιτικές της συγγένειες και να μοιράσει την ευθύνη στις αντιπολιτεύσεις, όπως κάνει συνήθως, όταν πρόκειται να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Ας αφήσουν τα ψέματα και τις υποκρισίες. Κάνουν τους ανήξερους, αλλά, τόσο τα γεγονότα, όσο και οι δημόσιες δηλώσεις, τους διαψεύδουν. Και για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή μας γνώριζαν, και για τον σχεδιασμό δημιουργίας του στο Φυτόκο. Η δημοσιοποίηση του θέματος και οι αντιδράσεις κάποιων κατοίκων χάλασαν ενδεχομένως την επικοινωνιακή διαχείριση. Και όπως ήταν απροετοίμαστοι, άρχισαν τα «ναι μεν, αλλά» και να ζητούν, δήθεν, εξηγήσεις για το πώς επιλέχτηκε ο Βόλος και όχι η Λάρισα.

Και για να μην φανούν αρνητικοί, υιοθετούν και προωθούν αβασάνιστα ως πρότασή τους τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας σε χώρο που, αφενός δεν έχει αξιολογηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ως προς την καταλληλότητά του, ώστε να μη μιλάμε στο κενό, αφετέρου δεν βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Βόλου, αλλά του Δήμου Νοτίου Πηλίου! Αυτή είναι η προετοιμασία και η σοβαρότητα των προτάσεών τους! Κι έφεραν κι ένα ψήφισμα – «σούπα», για να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» για το πόσο νοιάζονται, δήθεν, για το θέμα των προσφύγων και την τοπική κοινωνία.

Οι ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων αποτελούν πλέον μία αμείλικτη πραγματικότητα, που απαιτεί ταχύτητα προετοιμασίας και σωστό σχεδιασμό, από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των δήμων και περιφερειών, για την περίπτωση που επαληθευτεί το εφιαλτικό σενάριο του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Αποτελεί, λοιπόν, πρωταρχική ευθύνη, κυρίως της Δημοτικής Αρχής και στη συνέχεια όλων των φορέων, να διαχειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα, να μην μπούμε στη λογική να μεταφέρουμε το πρόβλημα στην «αυλή του γείτονα» –άλλωστε, αν δεν αλλάξει κάτι, δυστυχώς, όλη σχεδόν η Ελλάδα θα γίνει ένα hotspot-, να μην διχάσουμε την κοινωνία, να μην δώσουμε χώρο στη χρυσαυγίτικη ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορεία.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάψει να κρύβεται και να ζητήσει άμεσα αναλυτική και έγκυρη ενημέρωση για το αν υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η προοπτική της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Βόλο, ποιον αριθμό αφορά, για ποιο και πόσο χρονικό διάστημα προβλέπεται η παραμονή τους στην περιοχή μας.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας –που επίσης κρύβεται- και τα αρμόδια υπουργεία να προβούν στην επιλογή του κατάλληλου χώρου και να μεριμνήσουν εγκαίρως για την προετοιμασία των κατάλληλων υποδομών. Και παράλληλα, να καλέσει σε συνεργασία την Εκκλησία, τους της πόλης, τις ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις, την τοπική κοινωνία στο σύνολό της, ώστε να διαμορφωθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με στόχο τη διασφάλιση, τόσο της αξιοπρεπούς διαβίωσης των φιλοξενούμενων, όσο και της ηρεμίας στην τοπική κοινωνία.

Η παράταξή μας είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της προς την κατεύθυνση αυτή.»

hot spot1 (2) hot spot1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση