Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ψήφισμα για άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από τον ΧΥΤΑ Φυλής
Ψήφισμα για άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από τον ΧΥΤΑ Φυλής

Ψήφισμα για άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από τον ΧΥΤΑ Φυλής

με το οποίο ζητούν την άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από εκεί όπως και δέσμευση του ήδη υπάρχοντος υλικού και στον τόπο παραγωγής του κατέθεσαν στην ΠΕΜΣ σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών του Βόλου , που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών για συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,  εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ποιότητα των σκουπιδιών που μεταφέρονται από τον Φυλής προς καύση τους κλιβάνους της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας,

Στο που κατατέθηκε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη αναφέρεται:  “η “βόμβα” που έσκασε στην Αττική για τα ραδιενεργά απόβλητα στη Φυλή, “έπληξε” άμεσα την πόλη μας μιας και ο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και το εργοστάσιο που βρίσκεται εκεί, αποτελεί έναν βασικό προμηθευτή σκουπιδιών της Lafarge-Holcim κι ενδεχομένως και άλλων τοπικών βιομηχανιών που έχουν άδεια καύσης σκουπιδιών (RDF).
Ήδη έχουν καεί χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών προερχόμενα από τη χωματερή της Φυλής. Άραγε έγινε ποτέ έλεγχος ραδιενεργών ισοτόπων στις συσκευασίες σκουπιδιών της Lafarge-Holcim που έρχονται από την Αττική;

«Οι πολίτες του Βόλου, μετά από αυτές τις σοκαριστικές αποκαλύψεις απαιτούμε: Την άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό μας καυσίμου υλικού από εκεί όπως και δέσμευση του ήδη υπάρχοντος υλικού και στον τόπο παραγωγής του».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση