Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ψήφισμα για άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από τον ΧΥΤΑ Φυλής
Ψήφισμα για άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από τον ΧΥΤΑ Φυλής

Ψήφισμα για άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από τον ΧΥΤΑ Φυλής

Ψήφισμα με το οποίο ζητούν την άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό καυσίμου υλικού από εκεί όπως και δέσμευση του ήδη υπάρχοντος υλικού και στον τόπο παραγωγής του κατέθεσαν στην ΠΕΜΣ σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών του Βόλου , που πραγματοποίησαν διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών για έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,  εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ποιότητα των σκουπιδιών που μεταφέρονται από τον ΧΥΤΑ Φυλής προς καύση τους κλιβάνους της τοπικής ς,

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε στο της αεριφερειάρχη Μαγνησίας αναφέρεται:  “η “βόμβα” που έσκασε στην Αττική για τα ραδιενεργά στη Φυλή, “έπληξε” άμεσα την πόλη μας μιας και ο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και το εργοστάσιο SRF που βρίσκεται εκεί, αποτελεί έναν βασικό προμηθευτή σκουπιδιών της Lafarge-Holcim κι ενδεχομένως και άλλων τοπικών βιομηχανιών που έχουν καύσης σκουπιδιών (RDF).
Ήδη έχουν καεί χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών προερχόμενα από τη χωματερή της Φυλής. Άραγε έγινε ποτέ ραδιενεργών ισοτόπων στις συσκευασίες σκουπιδιών της Lafarge-Holcim που έρχονται από την Αττική;

«Οι πολίτες του Βόλου, μετά από αυτές τις σοκαριστικές απαιτούμε: Την άμεση απαγόρευση εισαγωγής στο νομό μας καυσίμου υλικού από εκεί όπως και δέσμευση του ήδη υπάρχοντος υλικού και επιστροφή στον τόπο παραγωγής του».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση