Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ψήφισαν για νέο Δ.Σ. οι δάσκαλοι και οι νηπαγωγοί της Μαγνησίας
Ψήφισαν για νέο Δ.Σ. οι δάσκαλοι και οι νηπαγωγοί της Μαγνησίας

Ψήφισαν για νέο Δ.Σ. οι δάσκαλοι και οι νηπαγωγοί της Μαγνησίας

Στις κάλπες έσπευσαν σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Μαγνησίας εκλέγοντας το νέο Δ.Σ. και τους αντιπροσώπους για την 88η Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ψηφίζοντας στους χώρους του 3ου και 20ου Δ.Σ. Βόλου (Γαλλίας-Ογλ), από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Απ. Μούσιο τα θέματα της εκπαίδευσης είναι μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ οι εκλογές σηματοδοτούν την εκκίνηση αγώνων, έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Μούσιος επισήμανε πως όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και πολίτες θα πρέπει να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο και ποιοτικό σχολείο, ξεκινώντας από την υποχρεωτική διετή προσχολική αγωγή, όπου τα παιδιά θα πρέπει να φοιτούν σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να βρίσκονται σε ένα παιδαγωγικό περιβάλλον.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να τοποθετεί εκπαιδευτικούς με βάση παιδαγωγικά και όχι λογιστικά κριτήρια και ζήτησε οι κτιριακές υποδομές που έχουν να κάνουν με την πρωτοβάθμια να ενταχθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Ο πρόεδρος ακόμα ζήτησε να υπάρξει των δαπανών για την που δεν επιλύεται εδώ και χρόνια και οδηγεί στην καθήλωση των μισθών των εκπαιδευτικών, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να προχωρήσει μια νέα αξιολόγηση στην οποία θα συμφωνούν Πολιτεία, εκπαιδευτικοί και πολίτες για να πάει ένα βήμα πιο μπροστά το σχολείο.

Ακατάλληλες σχολικές μονάδες στο νομό 

Αναφερόμενος στις κτιριακές υποδομές των σχολείων στη Μαγνησία ο κ. Μούσιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε μισθωμένους χώρους, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Γι’ αυτό θα πρέπει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους κατά τόπους δήμους και το Υπουργείο Παιδείας να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων που θα είναι αντάξιες των προσδοκιών των γονέων.

Μιλώντας για τα οργανικά ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι στο νομό υπάρχουν 110 αυτή τη στιγμή, με τα περισσότερα από αυτά να εμφανίζονται στην ειδική αγωγή, αφού εδώ και 17 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού.

“Ως αναπληρωτές είναι χρήσιμοι, αλλά η χρησιμότητα τους είναι μεγαλύτερη όταν διοριστούν ως μόνιμοι. Τα τελευταία τρία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι θα γίνουν 20.000 διορισμοί, αλλά με το τέλος της θητείας της συγκεκριμένης κυβέρνησης δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός, ούτε έχει δοθεί ένα ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη σχολική στέγη στη Μαγνησία” κατέληξε ο κ. Μούσιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση